Създателят на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда имат

...
Създателят на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда имат
Коментари Харесай

Как милиардерите отглеждат децата си


Създателят на Microsoft Бил Гейтс и брачната половинка му Мелинда имат три деца: Дженифър, Рори и Фиби.

Съдейки по всичко Бил Гейтс, чието положението се прави оценка на 89 млрд $, не глези децата си. По-голямата щерка Дженифър, 21 година, учи в Станфорд и взе участие в конни надпревари с тима US Equestrian team. Макар татко й да е един от най-известните техномагнати в света, тя е израснала с прекомерно стеснен достъп до разнообразни джаджи.

Дженифър не крие връзката си с египтянина Наел Насър, който също е учил в Станфорд, където е приключил специалността „ Икономика и мениджмънт “. Предполага се, че двамата са се срещнали в университета, а също така той също се увлича от конна езда

По-малката щерка Фиби, 15 година, учи в частно учебно заведение в Сиатъл, за което родителите й заплащат годишна такса от 33 000 $.

Единственият наследник Рори, 18 година, тази година приключи учебното заведение, в което в този момент учи по-малката му сестра.

*****

Лари Eлисън, създател на компанията Oracle, е бил женен 4 пъти. От третия си брак с Барбара Буут той има две деца, само че въобще не се е занимавал с тяхното образование. Докато той богатееше с всяка измината година, Барбара възпитаваше децата си спартански от финансова позиция - тя им давала по 5 $ за джобни разноски. Сега положението на техния татко възлиза на 59 милиарда $.

Но с времето нещата се трансформираха. ЗА 25-годишнината на щерка си Мегън татко й връчи прекомерно великодушен подарък – многомилионно положение, с помощта на което тя сътвори продуцентската компания Annapurna Pictures. Днес 31-годишната Мегън е една от най-влиятелните самостоятелни продуцентки в Холивуд. През 2014 година списание „ Тайм “ й откри място измежду 100-те най-влиятелни хора.

Нейният брат, 34-годишният Дейвид, също е продуцент и създател на компанията Skydance Media, която продуцираше значително екшън ленти - Terminator Genisys), G.I. Joe: Retaliation, World War Z, Star Trek Beyond.

Дейвид също така има позволение за пилотиране на цивилен самолети – той го получил, преди да стане на 16 години.

„ Мисля, че Дейвид порасна доста бързо, тъй като се научи да лети. Той разбра, че това не е видео игра, където животът има доста превъплъщения “, показа гордият татко пред списание GQ.

*****

Създателят на Amazon Джеф Безос и брачната половинка му Маккензи имат 4 деца: трима синове и осиновена щерка от Китай. Макар положението на Безос да възлиза на 96 млрд доларов, "това е безусловно нормално и заедно семейство “, твърди техният другар Дани Хилис.

Що се отнася до образованието на децата, Хилис описа, че двойката подхожда към този проблем прекомерно нетривиално: децата вършат научни опити в кухнята, учат мандаринското произношение, усвояват сингапурска стратегия по математика, а и играят със съседските деца.

*****

Основателят на Гугъл Сергей Брин има две деца от някогашната си брачна половинка Ан Воджицки, която пък е основателка на биотехнологичната компания 23andMe: това са 9-годишният Бенджи и 6-годишната Хлоя.

Състоянието на Брин се прави оценка на 47 млрд $. В изявление за вестник „ Ню Йок таймс “ Воджицки призна, че се старае да защищити децата от „ безумната пристрастеност към замогването “. Тя ги учи да готвят, да си перат, а и сама ги подстригва. „ Възпитавам децата си по този начин, че да могат да живеят обикновено. Искам да им оказа помощ и да ги науча на това “, споделя тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР