Създание, снимано в Лох Нес, „не е чудовище“

...
Това беше най-вълнуващото“ потенциално наблюдение на чудовището от Лох Нес,
Коментари Харесай

Това беше „най-вълнуващото“ потенциално наблюдение на чудовището от Лох Нес, заснето с камера от десетилетия.

Но сега изследовател на паранормални явления помрачи надеждите на ловците на Неси, като каза, че странният обект, сниман „въртящ се и търкалящ се“ във водата, е „най-вероятно“ есетра.

Преводачът Чие Кели разкри снимките миналата седмица, след като видя „създанието“ да се движи с постоянна скорост, докато обядва в пъб на брега на Лох Нюз в Шотландия на 13 август 2018 г.

Г-жа Кели мълчи за снимките от страх от подигравки, но стана публична след стотици доброволци слезе в Лох Нес миналата седмица за двудневен лов на чудовища – най-големият опит да се стигне до дъното на мита от десетилетия.

Въпреки че изображението беше приветствано като „най-вълнуващата“ снимка, направена Неси от десетилетия, Хейли Стивънс, изследовател на паранормални явления и редовен сътрудник на подкаста Uncanny на BBC Radio 4, каза: „Аз лично смятам, че е най-вероятно да са видели голяма есетра в езерото.“

Писане в наградения научен блог Hayley is a Ghost тя каза: „Снимките са направени през август 2018 г. и есетровите риби мигрират в прясна вода в края на лятото и началото на есента, за да се чифтосват, преди да се отправят обратно към крайбрежните води.

„Есетровите риби могат да станат много големи – атлантическата и европейската есетра, които са местни за Обединеното кралство, могат да нараснат до пет метра дължина.

„Най-важното обаче е, че трябва да признаем, че фактът, че вероятно няма да знаем със сигурност какво показва снимката, но нещо, което в момента е необяснимо, не означава, че е необяснимо. с идеи, вариращи от две играещи си видри до торби за боклук и дори изпусната гумена лодка.

Мнозина твърдят, че са виждали лицето на чудовището да се увеличава в изображенията, но г-жа Стивънс предупреди, че мащабирането изкривява още повече картината и може да задейства „ефекта на парейдолията“ – при който мозъкът интерпретира произволни изображения или модели от светлина и сянка като лица.

Учените смятат, че „ефектът на парейдолията“ е еволюирал, за да помогне за избирането на скрити хищници, но това може да доведе до хората да виждат лица там, където ги няма, като например избиране на Исус, Дева Мария или Елвис в предмети като тостове, плащаници и облаци.

Г-жа Стивънс добави: „Снимките са част от мистерията, тъй като не показват ясно какво има във водата.

„Това не спира хората да увеличат снимката – до степен, че качеството на снимката е изкривено, с надеждата че ще намерят пиксел, който им казва отговора.

„В действителност всеки по-нататъшен детайл, който се появява от увеличаването на снимката до точката, в която е пикселирана, вероятно идва от ефекта на парейдолията .”

Втора снимка, показваща странно създание в Лох Нес, се появи през уикенда, направена от 12-годишната Шарлот Робинсън на 17 август 2018 г.

Шарлот, от Лийдс в Йоркшир каза, че е имал „врат и глава във формата на кука“ и е изчезнал, преди да се появи отново на друго място за около минута.

Формата на снимката е подобна на най-известната изображение на „Неси“, направено от Робърт Кенет Уилсън, гинеколог, през 1930 г., което също показва същество с дълга шия и малка глава, движещо се през водата.

Изображението – станало широко известно като „ снимката на хирурга” – по-късно се оказа измама, създадена от недоволен бивш служител на пощата, който беше ядосан, че тъстът му е бил осмиван от вестника за твърдението, че е намерил стъпките на Неси.

< p>Въпреки това наблюденията на Шарлот и г-ца Кели са приети от Официалния регистър за наблюдение на чудовищата от Лох Нес.

Гари Кембъл, пазачът на регистъра, каза, че двете нови изображения са „най-доброто от Неси някога взети и са напълно объркващи”.

Членове на групата Loch Ness Exploration, които посетиха езерото миналата седмица, казаха, че микрофоните им са уловили „странни звуци”, но казаха, че са забравили да включат оборудването си за запис, така че твърденията им не могат да бъдат потвърдени.

Някои ловци на Неси смятат, че създанието може да е плезиозавър, оцелял след изчезване.

Теорията беше подсилена миналата година, когато Университетът на Бат откри вкаменелости от малки плезиозаври в речна система на 100 милиона години, която сега е в пустинята Сахара в Мароко, което предполага, че някои са живели в сладка вода.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР