Създадоха дрон, който лети точно като птица. Изобрeтението се вписва

...
Създадоха дрон, който лети точно като птица. Изобрeтението се вписва
Коментари Харесай

Създадоха дрон, летящ като птица СНИМКИ

Създадоха дрон, който лети тъкмо като птица. Изобрeтението се вписва идеално в разказа за шпионски задачи, само че може да се употребява и за надалеч по-безопастни цели.

Роботът има махащи крила, които имитират естествения полет на пернатите. Silent Flyer UAV бе изложен по време на ревюто DroneX в центъра ExCel в Източен Лондон, написа " The Sun ".

Той е планиран от исландската компания Flygildi, която разкрива, че може да бъде употребен за военни или частни цели. Това не е първата концепция за замаскиране на летящи средства като птици.

По-рано тази година изявления в медиите демонстрираха научни разработки за реалистични дронове, направени от мъртви птици.

Те също имат криле, имитиращи птичите, наподобяват и идентични с живите същества. Като биха били в изгода за схващане на животинския свят, само че и да имат важна  военна приложимост.

" Използването на препарирани птици като летателни апарати е превъзходен инструмент за проучване на полета ", счита откривателя доктор Мостафа Хасанлиан.

„ Ние измислихме тази концепция, че можем да използваме мъртви птици и да ги превърнем в дрон. Всичко е там – ние вършим назад инженерство “, прибавя той.

Прототипът на Silent Flyer може да лети над 20 минути, само че учените се надяват да го създадат по-дълъг и даже да го тестват измежду живи птици.

Екипът, основан в Института по минно дело и технологии в Ню Мексико, работи с вярата да получи повече схващане за пернатите.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР