Създаде се очакване за такава среща (ГЕРБ-ПП), и ценността ѝ

...
Създаде се очакване за такава среща (ГЕРБ-ПП), и ценността ѝ
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Още с първия мандат ще има предложен кабинет

" Създаде се очакване за такава среща (ГЕРБ-ПП), и полезността ѝ е, че я имаше. Нищо ново не се сподели и не се предложи. Политическа партия в действителност унищожи едно табу по връзки на ГЕРБ и тази среща стана допустима. Срещата не реши казуса ще имаме ли държавно управление, само че има политически знак от друга позиция - че в Народно събрание може да не се замерят, а да се води разговор.  Ние сме в обстановка като предходната година, само че за разлика оттогава, има всички предпоставки да се чака,  че ще бъдат препоръчани държавни управления и то от първата и от втората политическа мощ. Още с първия мандат ще има препоръчан кабинет ", такава е оценката на вицепрезидента Илияна Йотова за срещата ГЕРБ-ПП, представена от bTV.

" Беше огромно упованието от срещата ГЕРБ - Политическа партия, само че сякаш парата беше изпусната авансово и вест от срещата нямаше. Имаше единствено декларирани проблеми и позиции, които към този момент сме чували и които биха могли да бъдат разменени в коридорите на националното заседание ", сподели Йотова.

" На средата сме на тези договаряния, предстоят договаряния и с другите политически обединения. Възможно е и да има държавно управление на малцинството, само че то е такова, защото  няма предварителни сделки.Този път партиите ще подходят доста по-сериозно. Вероятно ще има и някаква експертност, дано да не избързваме с първия мандат. Има и втори. Политическа партия приказват, че ще се пробват с държавно управление на малцинството ", сподели още вицепрезидентът.

" Има блян да се  покаже, че това са партиите, които ще вземат решение както ориста на идващото държавно управление, по този начин и да дефинират политическата картина в страната ", заключи Йотова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР