Съюзниците от НАТО ще опитат днес в Брюксел да успокоят

...
Съюзниците от НАТО ще опитат днес в Брюксел да успокоят
Коментари Харесай

Афганистан и Украйна са в дневния ред на срещата на върха на НАТО

Съюзниците от НАТО ще опитат през днешния ден в Брюксел да успокоят нажежената конюнктура и да се концентрират върху Афганистан и Украйна след шока от вчерашния първи ден на срещата на върха. Той бе провокиран от настояването на Доналд Тръмп за удвояване на разноските за защита на страните членки, заяви Франс прес.

В днешния втори ден водачите ще се срещнат с сътрудници отвън алианса, в това число афганистанския президент Ашраф Гани и украинския Петро Порошенко, заяви Ройтерс.

Началникът на НАТО Йенс Столтенберг желае да склони водачите на страните членки да финансират афганистанските сили за сигурност до 2024 година. Това финансиране възлиза приблизително на към 1 милиард $ годишно.

Държавните глави и държавните ръководители ще обсъдят и връзките с Грузия и Украйна - две страни, чиито шансове за участие в алианса бяха попарени от съветски нашествия на техните територии. По разпоредбите на НАТО страни с териториални спорове не могат да се причислят.

Македония, въпреки това, която бе публично поканена през вчерашния ден да стартира присъединителни договаряния, ще взе участие на специфична гала през днешния ден в миг, когато алиансът се готви да се разрасне до 30 страни членки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР