Съюзници на руския президент Владимир Путин предупредиха днес френския президент

...
Съюзници на руския президент Владимир Путин предупредиха днес френския президент
Коментари Харесай

Съюзници на Путин предупредиха Макрон: Френските войски, пратени в Украйна, ще имат съдбата на Наполеоновата армия

Съюзници на съветския президент Владимир Путин предизвестиха през днешния ден френския президент Еманюел Макрон, че в случай че изпрати войски в Украйна, това ще докара до същия край, както при нахлуването на Великата войска на Наполеон Бонапарт през 1812 година, когато френските войски претърпяват голяма загуба, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12866
В понеделник Макрон намерено формулира концепцията за изпращането на войски от европейските страни в Украйна, макар че предизвести, че на този стадий няма реализиран консенсус. Коментарите му накараха редица западни страни, включително Съединените щати и Англия, да заявят, че нямат такива проекти, до момента в който Кремъл предизвести, че спорът сред Русия и  НАТО ще бъде неминуем, в случай че европейските членове на Северноатлантическия контракт изпратят войски, които да се борят на територията на Украйна.

Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума, долната камара на съветския парламент, и непосредствен съдружник на Путин, съобщи, че Макрон наподобява възприема себе си като Наполеон Бонапарт и го предизвести да не върви по стъпките на френския император.

" За да резервира персоналната си власт, Макрон не можа да измисли нищо по-добро от това да разпали Трета международна война. Инициативите му стават рискови за жителите на Франция ", съобщи Володин в обществените мрежи. " Преди да прави сходни изказвания, би било редно Макрон да си спомни по какъв начин е приключил пътят на Наполеон и на неговите бойци, повече от 600 000 от които бяха оставени да лежат във влажната земя ", добави той.

Нахлуването на Наполеон Бонапарт в Русия през 1812 година в началото реализира бърз прогрес и водените от него войски съумяват да завладяват Москва. Руските военни обаче употребяват тактичност, която принуждава Великата войска да пристъпи към оттегляне след няколкоседмичен престой в града. По време на дългото си евакуиране стотици хиляди френски бойци умират вследствие на заболявания, апетит и мраз, напомня Ройтерс.

Войната в Украйна провокира най-тежката рецесия в връзките на Русия със Запада от Кубинската рецесия през 1962 година, а Путин, който управлява най-големия нуклеарен боеприпас в света, предизвести за заплахите от директна борба сред Русия и НАТО.

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев, в този момент заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, допусна, че Макрон има рискова грандомания за великолепие и съобщи, че изказването му е образец за това какъв брой неправилно е станало западното политическо мислене. " Дребнавите и трагични наследници на Бонапарт, които пробват златните пагони, откъснати преди 200 години, жадуват да си отмъстят с наполеонови величини и изричат гневни и извънредно рискови нелепости ", съобщи той.

Медведев, който в миналото бе възприеман като модернизиращ модернизатор, от началото на войната в Украйна втвърди риториката. Той направи серия от войнствени изказвания, в които атакува Запада и предизвести за риска от нуклеарен апокалипсис, в случай че избрани червени линии бъдат прекрачени.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че изказването на френския президент е посочило, че другите страни от Запада, за разлика от Макрон, схващат рисковете от директен конфликт сред войските на НАТО и Русия. " Лидерите на редица европейски държавни управления бързо обявиха, че не са възнамерявали и не възнамеряват нищо сходно ", сподели Захарова. " Това демонстрира, че те схващат заплахата ", добави тя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР