Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите настоява Министерството на труда и

...
Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите настоява Министерството на труда и
Коментари Харесай

Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите искат добавка към пенсиите на 168 военноинвалиди

Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите упорства Министерството на труда и обществената политика да извърши решение на Комисията за отбрана от дискриминация от октомври тази година и да се обезпечи финансова поддръжка за 168 военноинвалиди с над 90 на 100 степен на увреждане и с избрана непозната помощ, стана ясно по време на конференция на съюза.

Изчисленията на съюза демонстрират, че спомагателната финансова поддръжка би коствала на страната 350 000 лева годишно. По думите на юрист Иван Сотиров съгласно комисията е състоятелен сигналът на съюза за това, че в Закона за хората с увреждания е пропуснат терминът военноинвалиди. Той съобщи, че Народното събрание също следва да направи промени в закона.

Председателят на съюза Петър Велчев прикани обществения министър да извърши решението на комисията, в противоположен случай ще изиска оставка. По данни на Национален осигурителен институт към юни тази година 2214 са военноинвалидите в страната, а 2145 са военнопострадалите, сподели Велчев, представен от Българска телеграфна агенция.



Членовете на съюза са 3473, от тях военноинвалиди са 1648, останалите са военнопострадали, добави Емил Гуджев - ръководител на Контролния съвет на организацията.

От съюза имат оферти и по Закона за запаса на въоръжените сили на Република България, както и по Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР