Съюзът на артистите в България не остава безразличен към събитията,

...
Съюзът на артистите в България не остава безразличен към събитията,
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев: Мисията ни е да превръщаме този свят в едно по-добро място за живеене, а не в бойно поле

Съюзът на артистите в България не остава апатичен към събитията, които бележат живота ни. Въпреки компликациите ние не стопираме да следваме задачата си да творим и да трансформираме този свят в едно по-добро място за живеене, а не в полесражение.


С тези думи ръководителят на САБ Христо Мутафчиев се обръща към акрьори, режисьори, сценаристи и театрални служащи и им честити днешния празник - Международния ден на театъра.

" Скъпи сътрудници, съидейници и другари,

През последните няколко години живеем във време на компликации и тествания, които се отразяват изключително осезаемо на цялото общество. Имаме мощна потребност от единство и религия, които да запазят мира и да подсигуряват сигурността. Съюзът на артистите в България не остава апатичен към събитията, които бележат живота ни. Въпреки компликациите ние не стопираме да следваме задачата си да творим и да трансформираме този свят в едно по-добро място за живеене, а не в полесражение.

Изключително благополучен съм, че по традиция на 27 март, в Световния ден на театъра, ще отбележим 50-годишния празник от първото връчване на Националните награди на Съюза на артистите с публична гала. Признателен съм на всички обичайни и нови сътрудници, които застават зад нас и способстват за реализирането на празника ни ", споделя Мутафчиев.

В умозаключение ръководителят на Съюза на артистите и емблематичен роден артист споделя:

" Нашето полесражение за деяние е сцената, а ние войните, които се смеем, плачем и пазиме територията – спектакъл.

Честит празник на този вечен живописен и честен феномен! ".

Тази вечер на сцената на Народния спектакъл ще бъдат връчени за 50-и юбилеен път премиите ИКАР.

Актрисата Мария Каварджикова ще получи ИКАР за извънреден принос към българския спектакъл, а за чест и достолепие ще бъде отличен сценографа Вечеслав Парапанов. Мотото на оценките тази година е " Бойно поле за деяние ", то е обвързвано с бюджета за просвета. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР