Сайтове за продажба на нови и употребявани стоки режат райския

...
Сайтове за продажба на нови и употребявани стоки режат райския
Коментари Харесай

Сайтове за продажба на нови и употребявани стоки режат райския газ

Сайтове за продажба на нови и използвани артикули режат райския газ.

Една от най-големите платформи разгласи, че от 10 април уголемява листата със забрани, като прибавя в него така наречен диазотен оксид.

В последния си работен ден 47-ото национално заседание одобри единомислещо законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето.

С новите текстове продажбата, в това число и онлайн, както и използването на божествен газ измежду деца, се не разрешава.

В интернет обаче незабавно се появиха десетки разгласи за продажбата му, като огромна част от тях са за пълнители с диазотен оксид, които се употребяват в сладкарството при изработката на торти, кексове и така нататък

Сега част от уеб страниците въобще няма да позволяват такива разгласи.

Други пък, с цел да затегнат контрола, са заложили сходни артикули да се продават единствено с авансово заплащане с карта, като по този метод се верифицира, че купувачът е пълновръстен.

В разпоредбите на една от платформите са заложени и десетки други ограничавания.

Според разпоредбите е неразрешено да се пускат разгласи за еротични съоръжения като вибратори, секскукли и други

Софтуерът отхвърля и оферти за продажба на медикаменти, фойерверки, електронни цигари, алкохол, дипломни работи и есета.

За да се противодейства на злоупотреби, уеб страниците не разрешават и обявите за предплатени телефонни услуги, SIM карти и разнообразни софтуери, а също и продажбата на униформени дрехи, знаци и отличителни знаци, въведени за структурите на Министерство на вътрешните работи, институции, организации и държавни органи.

Тези ограничавания обаче зависят от самите платформи и по тази причина в интернет е цялостно с сходни разгласи в разнообразни съмнителни уеб сайтове.

Някои от тях са въвели изцяло проформа индикация за възрастово ограничаване, оповестяват от " Телеграф ".

Когато поискаш да влезеш в разгласи за еротични такъми или пък божествен газ и други сходни продукти, на екрана излиза прозорец, в който би трябвало да отбележиш, че имаш навършени 18 година

Това обаче се случва, без да се желае каквато и да е гаранция и надлежно всеки малолетен може да натисне въпросната отметка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР