Сайтът Reduta.bg ще остане действащ не само като дигитален архив

...
Сайтът Reduta.bg ще остане действащ не само като дигитален архив
Коментари Харесай

Живот за сайта Reduta.bg и след загубата на Стойко Тонев

Сайтът Reduta.bg ще остане настоящ освен като цифров списък и след гибелта на неговия подстрекател Стойко Тонев, прочут като доктор Тони Филипов. Това изясни пред БНР Владимир Йончев от OFFNews.
„ Решението е на създателите на „ Редута “ – Веселина Седларска, Любослава Русева, Владимир Шопов, на фамилията на Стойко Тонев, които след доста диалози видяха, че е хубаво да продължи този уебсайт да съществува “, сподели в предаването „ Хоризонт до обед “ Йончев.

За да се резервира паметта на Стойко Тонев ще се учредят награди за аналитична публицистика и в „ Редута “ ще се разгласяват текстове на създатели от други медии.

„ Открихме доста негови текстове, които не са излизали в интернет. От една страна става въпрос за текстове, които са писани преди времето на интернет, печатани във вестници, в списания. От друга страна – за текстове, които са писани в неговия компютър и още не са оповестени на никое място. Така че в идващите седмици и месеци в „ Редута “ ще се появяват и неиздадени до момента текстове на доктор Тони “, посочи Владимир Йончев.

„ Загубата на Стойко е неизразима. Много са малко създателите с такова перо, с по този начин памет - историческа и журналистическа памет, които могат да си спомнят нещата отпреди 20-30 години. Един от големите проблеми на българина е късата памет. Ние не си спомняме кой какво е обещавал на предходните избори, а камо ли кой какво е приказвал преди 20 години “, разяснява той.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР