Съвсем неочаквано петимата командири на станалия световноизвестен батальон Азов се

...
Съвсем неочаквано петимата командири на станалия световноизвестен батальон Азов се
Коментари Харесай

Изненада: Зеленски прибра от Турция командирите на Азов

Съвсем ненадейно петимата командири на станалия знаменит батальон " Азов " се завърнаха от Турция в Украйна с президента Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11073
Това заяви самият Зеленски. Той популяризира клип, на който се вижда по какъв начин посреща на летището военните и дружно с тях се качват в самолета.



" Връщаме се вкъщи от Турция и водим нашите герои вкъщи. Украинските воини Денис Прокопенко, Святослав Паламар с позивна Калина, Серхий Волински с позивна Волина, Олех Хоменко и Денис Шлеха. Най-после те ще са със своите родственици. Слава на Украйна! ", написа Зеленски.

Батальонът " Азов " оказа гневна опозиция на съветските окупатори, защитавайки до последно металургичния цех " Азовстал ". След няколкомесечни боеве, през май 2022 г. руснаците съумяха да завладяват комбината и плениха бранителите му.

В края на септември Украйна замени някогашния народен представител и олигарх Виктор Медведчук и още над 50 пленени руснаци с 215 пленени украински бойци. Част от тях бяха защитници на завода " Азовстал ".

Според сделката за замяна петимата командири на " Азов " трябваше да останат до края на войната в Турция, под персоналната защита на турския президент Реджеп Ердоган. Те трябваше да преминат и курс по рехабилитация, с цел да се възстановят от раните си.

Днес обаче Зеленски ги върна в родината. Новината гръмна в съветските канали в Телеграм. Освобождаването на командирите на " Азов " го поясняват като директно доказателство, че " Украйна е нацистка страна ". Официална Москва мълчи, отбелязва " Сега ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР