Съвсем наскоро Лиз Тръс се зарадва, заемайки поста министър-председател на

...
Съвсем наскоро Лиз Тръс се зарадва, заемайки поста министър-председател на
Коментари Харесай

Ключовете от Даунинг стрийт 10 са у мъж, приличащ на боливудски актьор. Спестяването и броенето на пари е любимото му занимание

Съвсем неотдавна Лиз Тръс се зарадва, заемайки поста министър-председател на Англия, само че този въодушевен и самонадеян човек към този момент не е на Даунинг Стрийт, 10. Тръс беше отпред на държавното управление в продължение на 45 дни, счупвайки всички върхове. Може да се гадае какъв брой дълго ще издържи идващият 79-и английски министър председател Риши Сунак, само че главният въпрос е каква ще бъде неговата политика.

Въпреки че е мъчно да се каже нещо несъмнено за това по какъв начин ще се държи 42-годишният милионер, наследник на пенджабски индийци от Източна Африка. Той ще би трябвало да почисти Авгиевите обори във финансовия бранш, наследени от Лиз Тръс. Сунак я предизвести, че концепцията за понижаване на налозите на богатите и субсидиране на цените на силата ще увеличи лихвите и ще срине паунда, само че Тръс не се вслуша в съвета.

Сунак има опит. Възпитаник е на елитния лицей Уинчестър, откъдето са излезли доста бъдещи английски министри, архиепископи, дипломати, учени, министър-председатели и още по-известният Оксфорд. Сунак получава магистърска степен от Станфорд (САЩ).

Спестяването и броенето на пари е обичаното му занятие. Преди да стане министър на финансите, Сунак натрупа опит в капиталовата банка Goldman Sachs и няколко хедж фонда и основава капиталова компания за милиарди долари, която е профилирана в поддръжка на дребния бизнес във Англия.

Сунак беше доведен в държавното управление от Тереза Мей, която през януари 2018 година го назначи за помощник-министър на жилищното строителство, общностите и локалното ръководство. Не е кой знае каква позиция, само че тя отвори пътя на съобразителния Сунак към Даунинг стрийт.

Благодарение на Джонсън, който смени Мей, той получи министерски портфейл: канцлер на казначейството в Обединеното кралство, което в действителност е министър на финансите. Канцлерът обаче в последна сметка подаде оставка, отбелязвайки, че не може да продължи работата си заради разлики в мненията по отношение на икономическата политика.

Американският вестник The New York Times написа: „ Разбира се, заболяванията на английската стопанска система са резултат от дълбоки систематични проблеми. И господин Сунак взе участие във всички тях. Той нито един път не сподели забележителен интерес към решаването, оспорването или коригирането на тези проблеми. Любопитна забележка.

Работата на премиера за Сунак е занимание. Той и брачната половинка му Акшата Мурти от дълго време са си обезпечили удобствата на живота. Към 2022 година двойката е 222-ият най-богат човек в Обединеното кралство със £730 милиона. Ако Англия има потребност от човек, който може да отстрани икономическата застоялост и да понижи общественото напрежение, тогава Сунак явно не е подобаващ за тази роля.

След рухването на Борис Джонсън той към този момент се опита да заеме премиерския стол, само че " лудата Лиз " стана началник на кабинета. Някои поддръжници на Сунак настояват, че той е жертва на затулен расизъм от част от торите. Един от консерваторите сподели, че " към момента не са подготвени за кафявото ".

Месец и половина след провалянето обаче барабаните на ориста засвириха бравурна триумфална мелодия за Сунак. Борис Джонсън се опита да му попречи да стане министър-председател, като искаше да се върне на предходното си място, само че не можа.

Жителите на Обединеното кралство гледат на новия министър-председател със забележителна доза песимизъм, тъй като са не запомнили времето, когато ръководителят на кабинета отговаряше на техните желания.

Изглежда, че хората от администрацията на Белия дом не се интересуват кой ще оглави държавното управление на кралството – във Вашингтон разчитат, че могат да накарат всеки да играе по тяхната свирка. И Брюксел не не помни, че той беше ревнив покровител на излизането на Англия от Европейски Съюз.

Веднага откакто получи ключовете от офиса на Даунинг стрийт 10, новият министър председател се обади на Зеленски. По думите на последния, те са се съгласили да напишат нова глава в украинско-британските връзки, чийто сюжет е неизменен - цялостна поддръжка пред лицето на съветската експанзия. Ако Зеленски не е излъгал, Риши Сунак ще продължи работата на Борис Джонсън по украинския въпрос.

Засега изказванията на новия английски министър председател са неразбираеми. Той споделя, че ще даде приоритет на " икономическата непоклатимост " и предизвестява за " сложни решения " в бъдеще. Какво значи това за " украинско-британските връзки " не е ясно.

Няма смисъл да се допуска, че отношението на Лондон към Москва ще се промени с идването на Сунак: английската политическа класа не е структурирана по този метод. Исканията на Лондон за усилване на глобите против Русия, с цел да се предотврати присъединяване на президента на Руската федерация в срещата на Г-20 (15-16 ноември в Индонезия) ще останат непроменени.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР