Съвсем кратък, няколко месеца, бе престоят на архитект Иван Шумков

...
Съвсем кратък, няколко месеца, бе престоят на архитект Иван Шумков
Коментари Харесай

Богата биография, много титли, но кратък престой в Благоевград! Приключи работата на новия главен архитект Иван Шумков, кметът Илко Стоянов го освободи

Съвсем къс, няколко месеца, бе престоят на проектант Иван Шумков в община Благоевград, от през днешния ден той към този момент няма да извършва функционалността на основен проектант, защото кметът Илко Стоянов го освободи от заеманата служба, разбра Struma. com. На поста основен проектант още веднъж е арх. Огорелков. Припомняме, че Шумков се появи в Благоевград с респектираща автобиография, която очевидно е впечатлила и градоночалника.

Обаче месеци след назначението му за основния проектант не се чу нищо. Дали след Ню Йорк Благоевград му се е видял изкюлчително мъчно поле за изява е неразбираемо, само че от през днешния ден той към този момент не е на работа. Припомняме, че Шумков, който е от Габрово

е приключил е четири магистърски степени от ETSA Барселона, Университета във Флоренция и Харвардския университет GSD, като стипендиант на Фулбрайт. Той получава докторска степен по архитектура през 2010 година в Политехническия университет на Каталуния и Колумбийския университет GSAPP, като стипендиант на Фондация Льо Корбюзие. Д-р арх. Шумков е доцент в Нюйоркския университет от 2013г. По време на академичната си кариера той е преподавал също и в Harvard University GSD, Pratt Institute School of Architecture, Parsons the New School for Design, Intentional University of Catalonia и ETSA Barcelona.

Той е бизнесмен, проектант и професор. До момента е бил основен специалист в Направление Архитектура и Урбанизъм в София. Преди това (2020-2021) е бил консултант на вицепремиера на България, където е работил по тактики за районно развиване, енергийна успеваемост, саниране на здания, нововъведения, обучение, цифровизация на строителната промишленост и проекта за възобновяване и резистентност. Той е лицензиран проектант в Испания, Италия и България “,но след всичко това не съумя да се откри в община Благоевград.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР