Прокурорът наМеждународния наказателен съдзаяви, че исказаповедизаарестна лидери наИзраели палестинското ислямистко

...
Прокурорът наМеждународния наказателен съдзаяви, че исказаповедизаарестна лидери наИзраели палестинското ислямистко
Коментари Харесай

Международният наказателен съд иска арест за Нетаняху

Прокурорът на Международния углавен съд съобщи, че желае заповеди за арест на водачи на Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", в това число на израелския министър председател Бенямин Нетаняху , заяви Ройтерс.

Карим Хан сподели, че съгласно него Нетаяху , израелският министър на защитата Йоав Галант и трима ръководители на " Хамас " са виновни за военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Израел и линията Газа. Сред обвиняванията са " гладът на мирни жители като способ на водене на война " и " съзнателно ориентиране на офанзиви против цивилно население ".

Освен Нетаняху и Галант, прокурорът на Международния углавен съд желае да бъдат задържани също водачът на " Хамас " в Газа Яхия Синуар , ръководителят на военното крило на групировката Мохамед Дейф и политическият водач на " Хамас " Исмаил Хания, считан и за висш началник на придвижването, отбелязва ДПА.

Новината провокира гневни реакции от страна както на Израел , по този начин и на " Хамас ".

Израелският опозиционен водач Яир Лапид назова решението " злополука " и изрази очакване Конгресът на Съединени американски щати да разиска въпроса.

Високопоставеният представител на " Хамас " Сами Абу Зухри на собствен ред съобщи, че прокурорът на Международния углавен съд " приравнява жертвата с палача " и окуражава Израел да продължи своята " война на изтребване " в Газа.

Източник:Габриела Иванова/БТА

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР