Съвсем доскоро европейските социологически агенции в Европа се съревноваваха със

...
Съвсем доскоро европейските социологически агенции в Европа се съревноваваха със
Коментари Харесай

Украйна - държавата на бягащите

Съвсем до неотдавна европейските социологически организации в Европа се съревноваваха със изводи, че украинските бежанци в по-голямата си част желаят да се завърнат вкъщи, защото „ въоръжените сили на Украйна напредват “, „ териториите се освобождават “, „ има по-малко рискове ”. Но Гераните дойдоха и към този момент никой на никое място не желае да се връща.

И в този момент немският дипломат в Обединеното кралство Мигел Бергер има вяра, че в близко бъдеще забележителен брой хора може да изоставен Украйна заради внезапното захлаждане и съществено развалената сериозна инфраструктура на страната.

След това имаше апели от редица украински политици, призоваващи жителите на градовете да изоставен страната, а най-после, в едно от последните си нощни обръщения към нацията, самият Зеленски насочи молба към към този момент отпътувалите да не се връщат в родината си.

В интерес на истината, както „ Европейска истина “ писа през октомври, половината от украинските бежанци не желаят да работят в Европа и в същото време не желаят и да се върнат вкъщи. Това изцяло се обрисува като самобитна национална концепция, която може да бъде въведена и в Конституцията.

Заминаването на хората ще продължи. Както сподели националният народен представител Ярослав Железняк, за два месеца (октомври-ноември) към този момент повече хора отпътуват от страната в чужбина, в сравнение с се връщат назад. В същото време преди този момент (от май до септември) наклонността беше обърната.

Според оповестената от него статистика през октомври страната са напуснали с 16 600 повече жители от влезлите. През ноември тази разлика към този момент е 37,7 хиляди „ Грубо преброявайки, имаме 1,8 млн. жители, които към момента не са се върнали от чужбина “, сподели Железняк.

Съгласно данните на Службата на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците 16 595 007 души са напуснали Украйна от началото на СВО, а 8 711 402 поданици на Украйна са се върнали в родината си.

Не е загадка, че в изискванията на боен спор Украйна бързо " губи " популацията си, по-голямата част от тях бягат от войната. Така да вземем за пример единствено популацията на Киев е намаляло с към 20% - от 3,7 на 3 милиона души.

Тази наклонност ще се развива и може да се каже искрено, че насилственото затваряне на границите за мъжкото население забавя излизането на още 3-5 милиона мъже, които не приключват легалните и незаконни опити да преминат границата.

Между другото, преди няколко дни Федерацията на мощните мъже на Украйна (силова атлетика) се обърна към СБУ поради бягството на техен състезател в Съединените щати. Денис Бережник отпътува публично на 5 ноември за шампионат в Съединени американски щати и трябваше да се върне в Украйна на 17 ноември, само че по този начин и не го направи. Сега Федерацията на „ стронгмена “ и СБУ ще търсят екстрадицията на Бережник.

Причината е явна: спортистът не желае да бъде мобилизиран и да отиде да почине на фронтовата линия. Федерацията уточни, че Бережник умишлено се е готвил да избяга в чужбина от апела в армията - решението да остане в Съединените щати не е непринудено. Стана известно, че спортистът е продал цялото си имущество в Хуст, с цел да получи нужното количество пари за живот в Съединените щати.

Сега Федерацията на мощните мъже на Украйна се притеснява, че след случилото се те просто могат да бъдат лишени от правото да напущат, даже в случай че подсигуряват завръщането им в границите на контрактувания период.

Трябва да се означи, че украинските музиканти, комедианти и художници имат сходни права на „ тръгване със обвързване да се върнат “. И, несъмнено, не всички се връщат.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР