Съвременният човек всяка година от живота си се подмладява с

...
Съвременният човек всяка година от живота си се подмладява с
Коментари Харесай

Какво да направите днес, за да бъдете красиви и здрави след 20 години?

Съвременният човек всяка година от живота си се " подмладява " с 2,5 месеца, настояват учени. На същата възраст можем да си позволим повече от тези, които са 7-10 години по-големи от нас. Как да съвместим обществената младост с биологичната?

Ето няколко съвета!

Никой не желае да мисли за възрастта, изключително когато сме млади. Но в случай че желаеме да запазим здраве, сила и хубост в по-напреднала възраст, си коства да стартираме да се грижим за себе си допустимо най-рано. Ето някои положителни привички, които да развиете през 30-те си години, с цел да можете да си кажете „ благодаря “ по-късно.

Тренировка заран
5 секрети за хубостта на французойките
Наред с корейците, французите са тези с най-хубава кожа. Искате ли да разберете какъв е ключът към триумфа? Отговорът е елементарен - изключите...
Прочети повече
Спортът в действителност е здраве и в случай че желаеме да живеем дълго, значимо е да вършим аеробни и силови тренировки два до три пъти седмично. И най-добре е да го вършиме заран: упражненията и спортът заран покачват равнищата на сила, а също по този начин ни оказват помощ да поддържаме здравословни хранителни привички.

Намерете своето средство за облекчение на напрежението

За страдание изпитваме стрес на всяка възраст, само че с всяко ново десетилетие ни става все по-трудно да се оправяме с него. Междувременно хроничният стрес усилва риска от развиване на доста съществени болести: диабет, хипертония, сърдечни болести и даже рак. Ето за какво е доста значимо да намерите собствен личен метод за облекчение на напрежението и справяне с следствията от него: без значение дали става въпрос за спорт или плетене, медитация или разходка - главното е да успехите напрежението.

Правете профилактичен обзор най-малко един път годишно

Никой не обича да върви на доктор, само че с цел да се срещате с тях по-рядко, си коства да вършиме медицински обзор един път годишно. Гинеколог, ортодонт, офталмолог, мамолог - тези и други експерти би трябвало постоянно да ви преглеждат и да наблюдават положението ви.
Тайните за хубост на японските дами
Удивително е по какъв начин японските дами съумяват да поддържат свежа кожа, съвършена фигура и витална, лъскава коса и по този начин до дълбока напреднала възраст. К...
Прочети повече
Яжте повече млечни артикули

Костната ни компактност доближава своя пик на 30-те години и тогава последователно губим калций и костите и ставите ни стават все по-слаби. Ето за какво е доста значимо да си набавяте задоволително калций и витамин D и най-добре с високомаслени млечни артикули. Жените, които ядат млечни артикули, постоянно се оказват с по-нисък риск от ранна менопауза.

Яжте повече мазни храни

Разбира се, не приказваме за лой или ястия, приготвени с доста олио. И несъмнено би трябвало да стоите надалеч от всички артикули, които могат да съдържат трансмазнини – те са доста рискови за здравето ни. Но зеленчуците, рибата, ядките, млечните артикули - с една дума, всички тези, които съдържат ненаситени мазнини - са просто нужни за нас.

Използвайте постоянно слънцезащитен крем
Разкрасяващи артикули от далечното минало, които се употребяват и до през днешния ден
Когато стане въпрос за бюти процедури и козметика, нормално всеки демонстрира блян към новото, модерното и новаторското. Като че ли се...
Прочети повече
Трябва да прекарваме 15 минути дневно под слънцето, само че през останалото време би трябвало да предпазваме кожата си от ултравиолетовите лъчи. И освен през лятото: отбрана е нужна съвсем през цялата година. Много е съществено!

Яжте повече фибри

Друга значима смяна в диетата ни е, че колкото повече остаряваме, толкоз по-важни стават фибрите за нас. Повечето възрастни не получават задоволително от тях, заради което се сблъскват с нарушение на храносмилателния тракт, както и със закъснение на метаболизма. Трябва да одобряваме минимум 30 грама фибри дневно – и нито грам по-малко!

Събиране на фамилна история

Много болести са " наследствени ": рак на гърдата, колоректален рак, диабет, сърдечни болести - в случай че вашите близки са страдали от тези болести, значимо е да обърнете особено внимание на предварителната защита и не забравяйте да се подлагате на физически обзор годишно. Освен това си коства да знаете на каква възраст заболяването се е показала за първи път при вашите родственици - това ще ви разреши да бъдете нащрек и, в случай че е належащо, да забележите ранните прояви на заболяването в точния момент.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР