Съвместни проверки на РУ Димитровград, служители на “Агенция Митници” –

...
Съвместни проверки на РУ Димитровград, служители на “Агенция Митници” –
Коментари Харесай

Дизел без документи иззеха край Димитровград

Съвместни инспекции на районно управление (на МВР) Димитровград, чиновници на “Агенция Митници” – Пловдив, БАБХ Хасково и на Регионална инспекция за опазване на околната среда Хасково доведоха до изземване на модифицирано олио и дизел без документи.

Вчера наоколо до кариера край Димитровград служителите на реда са инспектирали автомобил Мерцедес, ръководен от 35-годишен габровец, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В колата са се превозвали 3 пластмасови цистерни с съдържимост 1 куб.м. цялостни с модифицирано олио, за които лидерът не показва документ за генезис. Той декларирал, че е натоварил течността от някогашен склад до кариерата.

Проверка на обекта открила, че се стопанисва от 44-годишен димитровградчанин. На мястото е участвал и 34-годишен мъж от Габрово, в чийто товарен Мерцедес са открити цистерни с съдържимост 1 куб.м. в развой на пълнене от друга цистерна чрез елекрическа помпа. Собственикът на обекта признал, че олиото е събирано от заведения и той го утаява и употребява утайките за храна на животни, които отглежда в село Добрич.

Оставащото му олио го прецежда и филтрира и го продава на компания за изкупуване на скотски и растителни мазнини, както било в тази ситуация.

Проверяващите са издали наставления и са съставили констативни протоколи. БАБХ са изготвили акт за забрана за стартиране на пазара и оставяне на отговорно бранене на суровината.

Извършена е следваща инспекция и на обекта в село Добрич, където се открива и съществуване на 180 литра дизелово гориво без документи за генезис, конфискувано от митническите чиновници. Работата по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР