Съветският президент Михаил Горбачов искаше да спаси СССР, но нямаше

...
Съветският президент Михаил Горбачов искаше да спаси СССР, но нямаше
Коментари Харесай

Бивш съветник на Елцин с теория защо се е разпаднал СССР

Съветският президент Михаил Горбачов искаше да избави Съюз на съветските социалистически републики, само че нямаше шанс. Това, написа Ura.ru.
" Има подобен фактор като непредвидени нежелани последствия. В историята това се случва от самото начало. Такъв беше казусът с Горбачов ", сподели Сергей Станкевич.
 Ученият, предсказал разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, в този момент сочи краха на Съединени американски щати Ученият, предсказал разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, в този момент сочи краха на Съединени американски щати
Норвежкият социолог Юхан Галтунг, предсказал разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, направил прогноза за краха на Съединени американски щати: съгласно него, процесът почнал пре...
Според него пучът от август 1991 година е попречил на Горбачов. След това " всички републики, които бяха подготвени да останат, избягаха от Москва ".
Освен това друга причина беше, че Комунистическа партия на Съветския съюз докара Съюз на съветските социалистически републики до задънена улица, а промените бяха " неуместни ".
Журналистът, историк, член на президентския съвет за развиване на гражданското общество и правата на индивида, професор Николай Сванидзе също отхвърля виновността на Горабчов.
" Съюз на съветските социалистически републики е отговорен за разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, Ленин, Сталин. От самото начало това беше безусловно нежизнеспособен обществено-политически и стопански организъм. След Сталин се оказа, че тази система се поддържа изкуствено.
 Горбачов: Ако Съюз на съветските социалистически републики беше се запазил, светът би бил по-стабилен Горбачов: Ако Съюз на съветските социалистически републики беше се запазил, светът би бил по-стабилен
Ако се беше удало Съветският съюз да бъде непокътнат, светът през днешния ден би бил по-стабилен, по-безопасен и по-справедлив. Това разгласи някогашният пре...
Някъде от края на 60-те години на предишния ХХ в. беше ясно. Горбачов просто нямаше шанс, че цените на петрола се сринаха при него и Съветският съюз нямаше защо да се задържи.
Някои ужасни старания можеха да продължат още 5-10 години, само че по този начин или другояче щяха да се срутен ", разяснява Сванидзе пред URA.RU.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР