Съветниците от групата на БСП в Общинския съвет на Варна,

...
Съветниците от групата на БСП в Общинския съвет на Варна,
Коментари Харесай

Съветниците от БСП с позиция за бюджета на Варна през 2021г.

 Съветниците от групата на Българска социалистическа партия в Общинския съвет на Варна, изпратиха до  Varna24.bg , позиция, адресирана до кмета на Варна Иван Портних и сътрудниците си в локалния парламент. 

" Ние, общинските съветници от групата на коалиция " Българска социалистическа партия за България “ в Общински съвет – Варна, сме уверени, че във време на пандемия, когато са подложени на тестване действието на съществени държавни системи и техните благоприятни условия е нужно навреме да помислим за съответни управнически решения, с които да бъдем потребни за нашите съграждани.

За  страдание на последната сесия на Общинския съвет още веднъж видяхме, че същинските градски проблеми не са на дневен ред, а  господства политическият егоцентризъм на ръководещото болшинство, доказателство за което са  гласуваните нови заеми за потъналия " Градски превоз ".

Време е да се прояви политическа проницателност, посредством която да създадем по този начин, че идната година да е по-добра за Варна.

На мнение сме, че най - значимият инструмент за реализиране на тази наша цел е БЮДЖЕТ 2021, който би трябвало да бъде точно плануван и да отговори както на публичните нужди, по този начин и на упованията на варненския  бизнес, за който същинската поддръжка е единствената опция за оцеляване. 

Затова ние, съветниците от Българска социалистическа партия, считаме, че е настъпило времето дружно всички политически групи ускорено да стартираме разискване на новия бюджет, който следва да е друг, антикризисен и повече от всеки път обществен.

Апелираме към кмета и администрацията му за ускорени темпове в подготовката на бюджет 2021 и даване на повече благоприятни условия за разискване и оферти от другите политически групи, цивилен и професионални организации.

Нека бъде чут гласа на агонизиращия варненски бизнес и ограниченията на бюджета  да бъдат съставна част от лекарството за изцелението му. 

Нека създадем по този начин, че новият бюджет на града ни да бъде образуван по нов, транспарантен метод, да бъде отражение на главните антикризисни " Коронавирус " потребности, да бъде бюджет на новото крепко начало.

Време е ние всички общински съветници дружно с повече позитивизъм и прагматизъм, загърбили политическия негативизъм и противоборството да изработим навреме верният антикризисен бюджет, дано посредством този бюджет съгражданите ни повярват, че по Коледа стават чудеса. 

Групата общински съветници от коалиция " Българска социалистическа партия за България “ в Общински съвет- Варна ", се показва в позицията.

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР