Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан заяви,

...
Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан заяви,
Коментари Харесай

Белият Дом: Сега не е моментът да се обсъжда членството на Украйна в НАТО

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан съобщи, че настояването на Украйна за бързо присъединение към НАТО би трябвало да се случи на по-късна дата, написа Washington Examiner .

Съливан сподели пред кореспонденти в петък, че настояването, което украинският президент Володимир Зеленски разгласи часове по-рано, " би трябвало да бъде прегледано по друго време “, тъй като " нашето мнение е, че най-хубавият метод за нас да подкрепим Украйна е посредством практическа поддръжка на място в Украйна “.

Той също по този начин разгласи, че администрацията ще придвижи напред нов пакет военна помощ " неотложно “, който идва единствено дни откакто Пентагонът разгласи пакет от 1,1 милиарда $ и усили общата военна помощ на Съединени американски щати за Украйна, откогато Русия нахлу, до повече от 16 милиарда $.

Зеленски по-рано в петък разкри, че страната кандидатства за бързо присъединение към партньорството, до момента в който генералният секретар Йенс Столтенберг остави опцията открита малко по-късно. Съобщението на украинския водач пристигна малко откакто съветският президент Владимир Путин разгласи анексирането на четири района в Украйна.

" Ние сме де факто съдружници “, сподели той в изказване. " Това към този момент е реализирано. Де факто ние към този момент завършихме нашия път към НАТО. Де факто ние към този момент доказахме оперативна съгласуемост със стандартите на Алианса, те са действителни за Украйна — действителни на бойното поле и във всички аспекти на нашето взаимоотношение “.

Путин твърди, че разширението на НАТО на източния му фланг е опасност за Русия и той употребява това като опрощение за войната, като по този метод прави устрема на Украйна за участие доста развиване, в случай че се придвижи напред. Ако НАТО удостовери кандидатурата на Украйна, това би представлявало забележителна ескалация, тъй като би вкарало НАТО непосредствено в сърцето на спора, което е безпокойство на Запада от месеци.

Анексирането от Русия на самопровъзгласилите се Донецка република и Луганска република, Запорожие и Херсон се случи дни откакто всеки район завърши референдумите дали да се причисли към Руската федерация, макар че западните водачи ги жигосаха като нелегитимни.

" Съединените щати – желая да бъда доста явен по отношение на това – Съединените щати в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай няма да признаят претенциите на Русия върху суверенната територия на Украйна. Така наречените референдуми бяха бутафория, безспорна бутафория. Резултатите са създадени в Москва “, сподели президентът Джо Байдън.

Администрацията на Байдън разгласи нови наказания против висши съветски чиновници и техните фамилии в отговор на анексията и предизвести, че ще преследва интернационалните снабдители, които подкрепят военните старания на Москва.

Този ход показва забележителна ескалация на войната, която продължава към този момент седем месеца, отбелязва изданието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР