Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко

...
Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко
Коментари Харесай

Доктор Марко: Догодина няма да имаме право на грешки

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 лекар Хелмут Марко също е на мнение, че наказването, наложено от ФИА за нарушаването на тавана на бюджетите от отбора през предходната година е доста сурово. Подобно на Кристиан Хорнър той също подчертава на това, че загубата на часове в аеродинамичния тунел е по-тежка от паричната санкция.

Доктор Марко предизвести, че предвид на лимитираните запаси за следващата година, Ред Бул няма да има право на неточности в развиването на автомобила си за идващия сезон.

“Наказанието е тежко - изясни лекар Марк пред Sky Германия. - И ни слага на ръба да останем конкурентни и следващата година, макар че ще имаме по-малко часове в аеродинамичния тунел. Това е голям минус при развиване на идващия ни автомобил. Нашият аеродинамичен тунел е един от най-старите и ние имаме потребност от повече време, с цел да пресъздадем в него неохбодимите условия, главно във връзка с температурата, с цел да работим пълноценно. С това наказване към този момент няма да имаме право на неточности, всяко едно решение за развиването на колата би трябвало да е вярно. ”
 Ред Бул: Няма да се извиняваме за нарушаването Ред Бул: Няма да се извиняваме за нарушаването
Ред Бел към този момент си обезпечи международните трофеи при водачите и конструкторите, надлежно в Япония и в Остин, Тексас предходната седмица, а този уикенд Серхио Перес, който се бори с Шарл Леклер за второто място в крайното класиране на Формула 1, е огромният любимец за успеха в домашното му съревнование в Мексико Сити.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР