Съветникът на президента на Украйна Александър Роднянски в ефира на

...
Съветникът на президента на Украйна Александър Роднянски в ефира на
Коментари Харесай

Съветник на украинския президент бил уверен, че е моментът за чуждестранната военна техника

Съветникът на президента на Украйна Александър Роднянски в ефира на програмата Би Би Си Радио 4 разяснява информацията за предполагаемия пробив на първата линия на защитата на съветските военни в Запорожка област.

" Тази информация към този момент е секретна. Минаваме през съветските отбранителни линии. [...] Както споделят нашите генерали, втората и третата линия на защита не са толкоз добре предпазени, те са по-малко плътни и няма да бъдат толкоз сложни за превъзмогване ", сподели той.

Според него точно сега е моментът да се употребява цялото съвременно съоръжение на НАТО, получено от Украйна, с цел да се " получи много решително преимущество и да се форсира напредъкът ".

" Руската страна в никакъв случай не би трябвало да се подценява, те имаха време да се приготвят, знаеха тъкмо какво ще се случи по-късно, видяха доставката на оръжие и образованието, през което преминахме, и имаха време да се приспособяват към това. Но в това време се надявам, че можем да успеем и да увеличим темпото на напредъка ", добави той.

Фактът, че украинската войска, явно, е пробила първата отбранителна линия на руснаците в региона на Роботине, се разисква от доста коментатори през последните дни, в това число от най-високопоставения американски военачалник Марк Мили.

Ден преди този момент командващият украинските войски в южното направление военачалник Александър Търнавски също удостовери в изявление за английски вестник, че неговите елементи са пробили първата, най-укрепена отбранителна линия на руснаците и в този момент може да е по-лесно за тях да се движат по-нататък, изключително като се има поради, че Русия бързо изчерпва запасите си.

Руското министерство на защитата не удостовери тази информация. В ежедневните доклади на ведомството се появяват единствено известия за отразяване на офанзиви на въоръжените сили на Украйна в запорожското направление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР