Съветникът и зет на американския президент Доналд Тръмп Джаред Къшнър

...
Съветникът и зет на американския президент Доналд Тръмп Джаред Къшнър
Коментари Харесай

Джаред Къшнър търси подкрепа за близкоизточния мирен план на Тръмп

Съветникът и шурей на американския президент Доналд Тръмп Джаред Къшнър е отпред на американска делегация, която отпътува за Близкия изток, с цел да търси поддръжка за американския проект за разрешаване на близкоизточния спор, съобщи Ройтерс.

Къшнър, посланикът за Близкия изток Джейсън Грийнблат и специфичният представител за Иран Ави Берковиц ще посетят Мароко, Йордания и Тел Авив. В Ерусалим ще дойдат в четвъртък.

След това Къшнър ще се причисли към Тръмп в Лондон, където президентът ще е на държавна аудиенция идната седмица.

Посещението е сходно на това, което Къшнър и Грийнблат започнаха през февруари в страни от Персийския залив, с цел да търсят поддръжка за икономическата част от близкоизточния кротичък проект.

Представител на Белия дом съобщи, че обиколката има за цел и да набере поддръжка за конференцията на 25-26 юни в Манама, Бахрейн, на която Къшнър ще разкрие първата част от дълго чакания проект на Тръмп за мир сред израелци и палестинци.

Наричан от американския президент „ договорката на годината “, проектът ще насърчи вложения в Западния бряг и Ивицата Газа от арабските страни донори преди да се заеме с политически проблеми в сърцето на спора.

Палестинските водач са сериозни към концепцията. Саудитска Арабия и ОАЕ пък обявиха, че ще вземат участие в конференцията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР