Съветничка на британския премиер Борис Джонсън напусна поста си, след

...
Съветничка на британския премиер Борис Джонсън напусна поста си, след
Коментари Харесай

Съветник на Борис Джонсън подаде оставка след скандално видео

Съветничка на английския министър председател Борис Джонсън напусна поста си, откакто се появи видео, в което тя се смее и прави шеговити изявления за празненство на "Даунинг стрийт " по време на миналогодишния локдаун по коледните празници, когато сходни мероприятия бяха неразрешени, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

През декември предходната година, когато е снимано видеото, Алегра Стратън беше прессекретарка на английския министър председател.

Във видеото, излъчено по Ай Ти Ви, се вижда по какъв начин Стратън репетира за всекидневен брифинг, като се смее и майтапи със известие за събиране във време, в което на десетки милиони хора във Англия беше неразрешено да се срещат със фамилиите си и с другари, с цел да честват Коледа. Тогава британците нямаха право даже да се сбогуват със свои умиращи родственици.

"Моите мнения наподобява са омаловажили разпоредбите, правила, които хората правеха всичко допустимо да съблюдават. Намерението ми по никакъв метод не беше такова. Ще скърбя за тези мнения до края на дните си ", сподели през сълзи Стратън пред дома си, където приказва пред кореспонденти.

"Разбирам гнева и фрустрацията, които хората изпитват. На всички вас, които сте изгубили близки, които сте издържали на непоносима самотност и сте се борили за бизнеса си - аз в действителност сервирам извиненията ", сподели още Стратън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР