Съветът за сигурност на ООН (СС на ООН) ще проведе

...
Съветът за сигурност на ООН (СС на ООН) ще проведе
Коментари Харесай

ОАЕ свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН) ще организира изключително съвещание в понеделник по искане на ОАЕ, които като арабски представител в Съвета желаеха обвързваща резолюция, изискваща Израел да одобри филантропична пауза на боевете в Газа, предава Алрабия.

ОАЕ насочиха настояването в събота в светлината на „ разширението на наземните интервенции “ на Израел в Ивицата Газа.

Шахад Матар, представител на ОАЕ в Организация на обединените нации, разгласява по отношение на настояването в X:

„ ОАЕ желаеха незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да бъде свикано допустимо най-скоро в светлината на известието на Израел, че „ уголемява наземните интервенции “ в Газа “, написа тя.

ОАЕ е променлив член на Съвета по сигурността за 2022-2023 година

Час откакто Израел стартира своята интензивна наземна интервенция в Газа в петък, Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава със 122 против 14 и 55 страни, които се въздържаха, за филантропична пауза в Газа.

Докато резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са правно обвързващи, резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации не са – те просто отразяват позицията на разнообразни народи.

В изказването си, изискващо изключително съвещание на Съвета за сигурност, министерството на външните работи на ОАЕ акцентира „ значимостта на отбраната на цивилните според интернационалното филантропично право, интернационалните контракти за отбрана на цивилните и правата на индивида и нуждата да се подсигурява, че те не са ориентирани по време на спор. “

Министерството на външните работи на ОАЕ също осъди израелските сухопътни интервенции рано в събота в Газа и изрази „ дълбока угриженост по отношение на израелската военна ескалация “.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР