Съветът за сигурност на ООН наложи нови санкции срещу Северна

...
Съветът за сигурност на ООН наложи нови санкции срещу Северна
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН наложи нови санкции срещу Пхенян

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации наложи нови наказания против Северна Корея, ограничаващи доставките на нефт, които са от изключително значение за нуклеарната и ракетната стратегия на Пхенян. Новата резолюция на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации не разрешава доставката на близо 75% от рафинираните петролни артикули за Северна Корея, поставя завършек на доставките на недопечен нефт и разпорежда репатрирането на всички севернокорейски жители, които работят в чужбина до края на 2019 година

 © Българска телеграфна агенция
Мерките са в отговор на теста за междуконтинентална балистична ракета на Северна Корея на 28 ноември, който бележи прогрес в устрема на Пхенян да заплаши континенталната част на Съединени американски щати с нуклеарна офанзива.

Президентът Доналд Тръмп заплаши да " унищожи " изцяло Северна Корея, в случай че нападна Съединените щати, до момента в който Северна Корея упорства, че светът би трябвало да я одобри за нуклеарна мощ.

Тръмп изиска от китайския президент Си Дзинпин предишния месец да приключи доставката на нефт за Северна Корея - ход, който би осакатил обезверено затруднената стопанска система на Пхенян.

Десетки хиляди севернокорейци бяха изпратени в Русия и Китай, с цел да получава Пхенян пари от техния труд, работейки в в „ рабски условия “ съгласно определението на чиновници на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Доставките на недопечен нефт бяха лимитирани до четири милиона барела годишно и за идната година беше избран таван от 500 000 барела рафинирани петролни артикули, в това число дизел и керосин.

Това ще понижи потока от гориво под предходния таван, избран от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на два милиона барела годишно.

За да не се допусне Северна Корея да заобиколи глобите, всички страни бяха оправомощени да конфискуват, инспектират, замразяват и задържат кораби, за които се подозира, че транспортират противозаконни товари до и от Северна Корея
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР