Съветът за електронни медии ще представи резултатите от наблюдение на

...
Съветът за електронни медии ще представи резултатите от наблюдение на
Коментари Харесай

СЕМ ще представи резултатите от наблюдение на предаването „Политически НЕкоректно“ на 10 април

Съветът за електронни медии ще показа резултатите от наблюдаване на дирекция " Мониторинг и разбори " на  с водещ Петър Волгин.

Заседанието на медийния регулатор е планувано за 11 часа.

Заради съобщаването на непотвърдена информация за кораба " Царевна " Програмният съвет на БНР наложи дисциплинарно наказване според трудовото законодателство на водещия на предаването " Политически НЕкоректно " Петър Волгин. Според съвета в изданието на 10.04.22 година журналистът е нарушил Правилника за публицистичната активност и Етичния кодекс на чиновниците на БНР.

Петър Волгин разяснява, че не е склонен с наложеното наказване и че с предаването законът не е нарушен.

На съвещанието на медийния регулатор ще бъде показан и отчет за спазването от стратегиите " Хоризонт " на БНР и БНТ-1 на Българска национална телевизия на условието на Закона за радиото и малкия екран да отразяват другите хрумвания и убеждения в обществото посредством плурализъм на гледните точки във всяко от новинарските и актуално--публицистичните излъчвания с политическа и икономическа тема.

Ще бъдат оповестени и резултатите от наблюдаване за отразяването на войната в Украйна в тези стратегии на двете публични медии.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР