Съветът за електронни медии ще глоби Българското национално радио заради

...
Съветът за електронни медии ще глоби Българското национално радио заради
Коментари Харесай

Кризата в БНР: Пред СЕМ журналисти на радиото споделиха за цензура и натиск

Съветът за електронни медии ще санкции Българското национално радио поради прекъсването на стратегия „ Хоризонт” предишния петък.

Въпросът за оставка на генералния шеф на радиото Светослав Костов се отсрочва с няколко дни.
Журналисти от „ Хоризонт ” описаха на Съвет за електронни медии за цензурата в националното радио (ВИДЕО) Силвия Великова и сътрудниците ѝ описаха за напън извън, който се е предавал през генералния шеф
Съвет за електронни медии регистрира като „ безпрецедентно” прекъсването на ефира на Програма " Хоризонт ", което пристигна на фона на митинг против свалянето от ефир на репортера и водещ Силвия Великова. Единодушно членовете на съвета сезират прокуратурата за цензура и напън върху публицистите в радиото.

Снимка: btvnovinite.bg

Днес публицисти от Българското национално радио излязоха с лицата си и с документи пред Съвет за електронни медии и оповестиха, че върху тях са упражнявани цензура и напън. Силвия Великова описа по какъв начин е научила от от генералния си шеф, че ще бъде свалена от ефир в Борисовата градина.
След журналистически митинг: Силвия Великова още веднъж в ефир, шефът на „ Хоризонт ” с оставка (ОБЗОР) Прокуратурата изиска инспекция за какво е прекъснало излъчването на стратегия "Хоризонт " на БНР за пет часа
„ На тази среща той ми сподели: „ Има доста огромен напън да бъдеш свалена от ефир. Аз попитах от кого – той ми сподели „ Обадиха ми се четирима души”. Имена няма. Звучеше много като през 90-е години. Каза ми, че децата му ще останат гладни, няма да си намеря работа”, показа пред Съвет за електронни медии Великова.

Снимка: btvnovinite.bg

Изненадващо пенсионираният шеф на Хоризонт Ивайло Савов призна, че в радиото има напън и че в продължение на 10 дни генералният шеф е разговарял с него. Той сподели още, че е желал да откри административен вид, тъй че Силвия Великова да бъде снвалена от ефир за месец и половина.

Журналистите желаеха оставката на генералния шеф на националното радио Светослав Костов. Регулаторът изиска седмица, с цел да вземе решение , откакто се запознае с всички документи. Без отговор към този момент остават въпросите кой оказва натиска и за какво той е позволен.
Съвет за електронни медии ще санкции БНР, другата седмица може да в профил и шефа му Медийният регулатор ще сезира и прокуратурата
Малко по-рано през днешния ден от ДАНС обясниха, че събраните доказателства по абсурда към този момент са в прокуратурата . Държавното обвиняване проверява случая от няколко дни. Очаква се на следващия ден и Комисията за контролиране на известията да огласи данните от своята инспекция по абсурда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР