Съветът за електронни медии (СЕМ) ще избере следващия си председател

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) ще избере следващия си председател
Коментари Харесай

СЕМ избира нов председател въпреки изтичащия мандат на повечето членове |

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще избере идващия си ръководител на изключително съвещание на следващия ден, излиза наяве от оповестения дневен ред с точка единствена.

Този ход идва изненадващо, защото по информация на OFFNews миналата седмица е било решено тази седмица да няма съвещание на съвета. Мандатите на трима от петимата членове - Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова - изтичат до броени дни.

Особеното е, че ръководителят би трябвало да бъде определен сред една от двете оставащи в съвета дами - Соня Момчилова и Галина Георгиева - на процедура със личните им гласове и с гласовете на напускащите до дни съветнички.

Това не би бил законен избор, разяснява пред OFFNews Розита Еленова. Тя напомни, че в Съвет за електронни медии е имало подобен казус - при приключването на мандата на доцент Георги Лозанов през 2016 година Тогава съветът избира за и.д. ръководител Мария Стоянова до попълване на новия състав. Според Еленова е редно и в този момент регулаторът да избере и.д., а не постоянен ръководител.

Очаква се на утрешното съвещание за ръководител да бъде определена Соня Момчилова - назначена от квотата на президента Румен Радев.

За на следващия ден е планувано съвещанието на парламентарната медийна комисия, която ще изслуша номинираните от парламентарната квота за членове на Съвет за електронни медии – издигнатата от „ Продължаваме промяната “ Пролет Велкова и Тодор Беленски – номиниран от „ Възраждане “. Предстои до края на месеца президентът да издаде декрет за назначение на член на Съвет за електронни медии от неговата квота – на мястото на Бетина Жотева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР