Съветът на ООН за правата на човека ще разследва възможни

...
Съветът на ООН за правата на човека ще разследва възможни
Коментари Харесай

ООН започва разследване за военни престъпления в Украйна

Съветът на Организация на обединените нации за правата на индивида ще проверява вероятни военни закононарушения от съветски войски в Украйна. Резолюцията беше утвърдена с голямо болшинство, като единствено Китай и Еритрея гласоподаваха срещу, а 30 страни поддържаха решението. Текстът планува основаване на проверяваща комисия, която да изследва какво се е случило в регионите към Киев, които краткотрайно бяха завзети от съветските сили.
Русия отхвърля да е вземала на прицел цивилни и дефинира своите дейности в Украйна, почнали на 24 февруари, като "специална военна интервенция ". В следващото си послание президентът Зеленски разкритикува Русия, че нанася удари по учебни заведения и здравни заведения.
"В хода на военните дейности от 24 февруари съветските войски са унищожили 570 здравни заведения. 101 лечебни заведения са изцяло разрушени. Какво е това? Това е нелепост, това е безчовечие, това е унищожаването на самата Русия като страна. Която преди можеше да се възприема като културна нация. Стратегическото проваляне на Русия към този момент е явно за всички по света и даже за тези, които към момента поддържат връзка с тях. Русия просто към момента няма смелостта да го признае. Те са страхливци. И се пробват да скрият истината зад ракетни, въздушни и артилерийски удари ", съобщи президентът Володимир Зеленски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР