Съветът на ЕС създаде Мисия за партньорство в Молдова по

...
Съветът на ЕС създаде Мисия за партньорство в Молдова по
Коментари Харесай

ЕС създаде партньорска мисия в Молдова по линия на общата политика за сигурност и отбрана

Съветът на Европейски Съюз сътвори Мисия за партньорство в Молдова по линия на общата политика за сигурност и защита. Целта на Мисията е повишение на устойчивостта на бранша за сигурност на страната в региона на ръководството на рецесии и хибридните закани, в това число киберсигурността и битката с задграничната интервенция и манипулирането на информация.

" Молдова е една от най-силно засегнатите страни от последствията от противозаконното навлизане на Русия в Украйна. Ставаме очевидци на засилените и непрекъснати опити на Русия за дестабилизация на Молдова посредством хибридни дейности ", посочи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

Мисията ще дава съвещания на стратегическо ниво за създаването на тактики и политики и ще дефинира потребностите от създаване на потенциал за ранно предизвестие, разкриване, идентифициране, определяне на източниците и противопоставяне при хибридни закани.

В отговор на настояването на Молдова първичният мандат на Мисията ще бъде две години. Оперативният й щаб ще бъде на нейна територия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР