Съветът на ЕС одобри окончателно днес новите санкции срещу Русия,

...
Съветът на ЕС одобри окончателно днес новите санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

ЕС спира достъпа до още руски медии

Съветът на Европейски Съюз утвърди дефинитивно през днешния ден новите наказания против Русия, налагани поради войната в Украйна. Поредните наказания плануват отнемането на лицензите за разпространяване на още четири съветски медии - НТВ, Русия 1, телевизия РЕН и Първи канал. Предвижда се стратегиите да останат недостъпни в Европейски Съюз в ефир и в интернет, в това число посредством приложения за мобилни устройства, заяви Българска телеграфна агенция.

В известие на Съвета на Европейски Съюз се разяснява, че мярката се постанова като средство за попречване на непрекъснатата интернационална акция на Руската федерация за дезинформация и манипулиране на информация, целяща да дестабилизира прилежащи страни и страните от Европейски Съюз. Допълва се, че въпросните медии са под непрекъснатия надзор на Москва и са употребявани за непрекъснати и съгласувани дейности за дезинформация и военна агитация, с които се оправдава съветското нахлуване против Украйна.

Въвеждат се спомагателни ограничения против износа на артикули и технологии с двойна приложимост, или които може да допринесат за софтуерното възстановяване на защитата и сигурността на Русия. Разширява се описът на глобените, свързани с съветския боен и индустриален комплекс, посредством включването на още 168 субекта. Предвижда се значими химически и нервнопаралитични субстанции, съоръжение за нощно виждане и радионавигация, електроника и високотехнологични елементи, които биха могли да бъдат употребявани в съветското военно произвеждане, да не бъдат свободно търгувани.

Европейски Съюз уголемява възбраната за експорт на артикули и технологии, свързани с въздухоплаването и галактическата промишленост, като новите наказания засягат самолетните мотори и частите за тях. Тази възбрана ще важи за пилотирани и безпилотни самолети, което значи, че занапред нататък се постанова възбрана за директен експорт на мотори за дронове за Русия и всяка друга страна, която би могла да доставя дронове за Русия, се показва в известието.

Съветът на Европейски Съюз отбелязва, че не са подхванати ограничения за търговията със селскостопански и хранителни артикули, в това число пшеница и торове, сред страни отвън Европейски Съюз и Русия. Въвежда се изключение за връщане на достъпа до запорирано имущество на организации със забележителна роля в интернационалната търговия със селскостопански и хранителни артикули, в това число пшеница и торове.

Европейски Съюз постанова запор на имуществото на още две съветски банки и прибавя Руската банка за районно развиване към листата на подлежащите на цялостна възбрана за транзакции. Въвежда се възбрана за даване на Русия на услуги за реклама в Европейски Съюз, за изследвания на пазара и на публичното мнение.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР