Съвет Общи въпроси “ е решил с квалифицирано болшинство

...
Съвет  Общи въпроси “ е решил с квалифицирано болшинство
Коментари Харесай

България е против „Истанбулската конвенция“: Шкварек срещу Хаджигенов спориха за понятието „пол“

Съвет „ Общи въпроси “ е решил с квалифицирано мнозинство да изиска утвърждението на Европарламента по двата проекта на решения за присъединяване на Европейския съюз към Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна отбрана и борба с насилието над дами и домашното насилване – по този начин наименуван „ Истанбулска конвенция “, оповестиха от Министерството на външните работи.

България не поддържа двата проекта на решения на Съвета за присъединяване, от името на Европейски Съюз, към „ Истанбулската конвенция “. Причината е, че през 2018 година Конституционният съд на България утвърди решение, в което се демонстрира, че „ Истанбулската конвенция “ застъпва правни концепции, свързани с понятието „ пол “, които са несъвместими с основни правила на Конституцията на Република България, демонстрират от Министерство на външните работи.

България е мощно ангажирана в борбата с домашното насилване и насилието срещу дами. Българското държавно ръководство и гражданското общество интензивно работят за предотвратяването на сходни форми на насилване и за даването на защита и поддръжка на жертвите от него, значат от министерството.

Решението за окончателното присъединяване на Европейски Съюз към „ Истанбулската конвенция “ ще бъде взето от Съвета с квалифицирано мнозинство, а гласуването най-вероятно ще се състои през юни 2023 година, след приемане на утвърждението от страна на Европейския парламент, пишат още от Министерство на външните работи.

На 15 февруари 2023 година пленарната сесия на Европейския парламент утвърди резолюция, с която прикани Съвета да обезпечи бързо и изцяло присъединяване към „ Истанбулската конвенция “ без по-нататъшно забавяне.

Шкварек срещу Хаджигенов за смяната на пола

Кристиян Шкварек и Николай Хаджигенов влязоха в спор за решението на Върховен касационен съд, което отхвърли опцията за юридическа смяна на пола.

Спред юриста Върховен касационен съд ще сътвори огромен проблем на Европейския съд, досега в който Шкварек смята, че „ когато отвориш врата на закона за смяна на пола, ти отваряш на огромна индустрия ”.

„ Подобно решение е безобразно. Мотивите са 3 – религиозни, морални правила и обществен интерес. Правото не е инструмент за инквизиция. То би трябвало да откри салдото измежду обществения и персоналния интерес. Върховен касационен съд ще сътвори огромен проблем в Европейския съд. На първо място, Европейската конвенция за защита и правата на индивида е част от нашето право от 1992 година Второ, България е осъждана два пъти надлежно от транс хора заради неналичието на надлежно законодателство по въпроса. Това решение ще даде алтернатива на този тип особено малцинство да търси правата си в Европейски Съюз. Върховен касационен съд продължи традицията, учредена от безобразното решение на Конституционния съд, който отхвърли „ Истанбулската конвекция “ като един акт за борба с домашното насилване ”, заяви Хаджигенов пред Нова тв.

„ Съществува изкуствен хормон, който е инжектиран на 42 162 деца в Щатите. Това е хормон блокър. Същият се използва обществено в американските затвори за химическа кастрация на осъдени педофили и изнасилвачи. Когато отвориш вратата на закона за смяна на пола, ти отваряш вратата на огромна индустрия. Става въпрос за един огромен опит на Запада, който започва да се пропуква ”, отвърна от своя страна Шкварек.
https://www.facebook.com/kr.szkwarek/videos/1696497840807367/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР