Саутхемптън привлече хърватското крило Мислав Оршич от Динамо Загреб в

...
Саутхемптън привлече хърватското крило Мислав Оршич от Динамо Загреб в
Коментари Харесай

Официално: Саутхемптън взе хърватски национал

Саутхемптън притегли хърватското крило Мислав Оршич от Динамо Загреб в опит да усили очакванията си за оцеляване във Висшата лига.

Оршич, който игра в шест мача за Хърватия на Световното състезание в Катар и означи победния гол в дуела за третото място против Мароко, подписа контракт за две години и половина с британския отбор.

Саутхемптън е убедил управлението на Динамо да се раздели с Оршич, като е направил оферта от 6 милиона английски лири плюс бонуси, откакто Евертън и Нотингам Форест също са имали интерес 30-годишния състезател.

" Светците " са на дъното в класирането на Висшата лига след провалянето с 0:1 от Форест в сряда, шестата им поредна загуба в шампионата.

Мениджърът на Саутхемптън Нейтън Джоунс беше назначен за правоприемник на Ралф Хазенхютъл едвам през ноември, само че към този момент е под напън, откакто стана вторият ментор на " светците ", който губи всички от първите си четири мача във Висшата лига след Найджъл Адкинс през сезон 2012/2013.

Джоунс ще се надява Орсич да трансферира изключителния си връх против британски тимове в континентални надпревари във Висшата лига.

Хърватинът вкара единствения гол, когато Динамо победи Челси в първия кръг на Шампионската лига по-рано този сезон, а в същото време означи хеттрик при успеха в Лига Европа против Тотнъм през 2021 година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР