Саудитските власти заявиха, че са арестували 22 души, включително катарски

...
Саудитските власти заявиха, че са арестували 22 души, включително катарски
Коментари Харесай

Саудитските власти арестуваха 46 души за всяване на разделение

Саудитските управляващи обявиха, че са арестували 22 души, в това число катарски жител, за потребление на обществени мрежи за всяване на ерес в обществото. В северната провинция Хаил са задържани още 24 души за разпалване на междуплеменно разделяне. Това заяви Саудитската организация по печата (СПА), представена от Ройтерс.

Позовавайки се на източник в новосъздадената работа за битка с тероризма и контраразузнаване - Президиум на държавната сигурност, СПА уточни, че групата от 22 души била задържана, откакто управляващите засекли в обществените мрежи видеозаписи, " подстрекаващи към прояви против публичния ред ".

Отделно от това СПА разгласява друго известие, на министерството на вътрешните работи, в което се показва, че при следствия в Хаил " хора, свързани със случая, разпространявали неистини и пресиления за ситуацията си, с цел да провокират безредици и междуплеменно напрежение ".

В никое от известията не се показват детайлности.

Скоро по-късно най-висшият набожен орган в Саудитска Арабия, Генералният секретариат на Съвета на висшите религиозни учени, направи следното изказване: " Всеки, който е направил опит да навреди на сигурността на кралството и единството на народа му, е направил рисково закононарушение ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР