Саудитските власти са освободили 23 от общо около 200 влиятелни

...
Саудитските власти са освободили 23 от общо около 200 влиятелни
Коментари Харесай

В Саудитска Арабия освободиха част от задържаните при голямата акция срещу корупцията

Саудитските управляващи са освободили 23 от общо към 200 авторитетни персони, арестувани през ноември по обвинявания в корупция, откакто те са сключили съглашения с страната, заяви локалният вестник "Оказ ", представен от Ройтерс.

В информацията не са посочени имената на пуснатите на независимост. Това е първото освобождение на толкоз доста хора, откогато кралски особи, предприемачи и държавни чиновници бяха задържани при акция, ръковедена от престолонаследника принц Мохамед. От началото на ноември обвинените са държани в първокласния риядски хотел "Риц Карлтън ", а скоро против тези, които отхвърлят повдигнатите им обвинявания, ще стартират каузи.

Саудитските управляващи не гледат на подписаните съглашения с освободените като на изнудване, а като на осъществяване на отговорности, с цел да бъдат възобновени парите, които в продължение на няколко десетилетия са били отнемани по противозаконен метод от Саудитска Арабия, най-големия производител на нефт в света, отбелязва Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

В обществените мрежи беше качен видеозапис, на който Сауд Дауиш, някогашният изпълнителен шеф на компанията "Сауди телеком ", който бе измежду арестуваните, споделя, че с него са се държали добре, че кралския замък е осигурявал непрекъснато положително хранене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР