Саудитска Арабия се кандидатира за домакин на Световното първенство през

...
Саудитска Арабия се кандидатира за домакин на Световното първенство през
Коментари Харесай

Официално: Саудитска Арабия поиска Мондиал 2034

Саудитска Арабия се кандидатира за хазаин на Световното състезание през 2034, оповестиха от футболната федерация на страната. Арабите са подали кандидатура ФИФА, с което ясно са декларирали своите планове да повдигнат футбола на доста високо равнище в страната, като към този момент започнаха с всеобщото привличане на някои от най-класните футболисти на Стария континент като Кристиано Роналдо, Неймар и Карим Бензема.

„ Официално! Изпратихме писмо за желание до ФИФА за домакинство на Световното състезание през 2034 година Това е първата стъпка, която предприехме, откакто получихме поддръжка от повече от 70 асоциации-членки на ФИФА “, се споделя в изказването на футболната федерация на Саудитска Арабия.

Кандидатурата на страната идва броени дни, откакто от ФИФА оповестиха, че единствено страни от Азия и Океания ще могат да аплайват за домакинство на Световното състезание през 2034 година

Следващото Световно състезание – през 2026 година, ще се играе в 3 страни – Съединени американски щати, Канада и Мексико.

Мондиал 2030, който ще бележи тъкмо 100 години от първото Световно състезание пък ще бъде в двойно по-голям брой страни, като първите 3 мача ще се играят в Аржентина, Уругвай и Парагвай, а домакини на останалата част от шампионата ще бъдат Испания, Португалия и Мароко.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР