Актьорът Любен Кънев дебютира на Уест енд в Лондон. Той

...
Актьорът Любен Кънев дебютира на Уест енд в Лондон. Той
Коментари Харесай

Актьор от „Под прикритие“ и „Ол инклузив“ дебютира в Лондон

Актьорът Любен Кънев дебютира на Уест енд в Лондон. Той влезе в ролята на Марк в спектакъл „ Сохо “ в познатата и у нас пиеса „ Арт “ на Ясмина Реза. Представлението, което е комбинация от текстове на няколко създатели бе показано на необятната аудитория, както и на критици, продуценти, театрални и кино сътрудници и кастинг режисьори от най-високото международно равнище в този бизнес.

 

Всъщност Любен Кънев живее в английската столица от няколко години насам. След присъединяване си в сериала „ Под прикритие “ като контрольор Тодор Тодоров и Пламен в „ Ол инклузив “, той се отдава на писането на театрални текстове.

 

През предходната година кандидатства и е признат да специализира актьорско майсторство в магистърската стратегия на един от най-хубавите театрални и кино университети в международен мащаб – Кралската академия за трагично изкуство. Възпитаници на същото висше учебно заведение са Лорънс Оливие, Андрю Гарфилд, Ванеса Редгрейв, Кристин Скот Томас, както и Нобеловият лауреат и английски драматург Харолд Пинтър, напомня българският артист.

Именно тази специализация е повода за отхвърли му да взе участие в последния сезон на „ Ол инклузив “ и замразява премиерата на авторския си театър „ Аквариумни хора “

 

По-късно тази година на сцената в Лондон се чакат два спектакъла с негово присъединяване – „ Белият демон “ на Джон Уебстър и „ Посещението “ на Фридрих Дюренмат. След трите премери, които са до края на актуалната календарна година, Любен Кънев е възнамерявал премиерата на авторския си театър „ Аквариумни хора “, още веднъж в Лондон.

 

Актьорът е роден на 12 ноември 1982 година в Стара Загора. Завършва Националната академия за театрално и кино изкуство „ Кръстьо Сарафов “ през 2010 година Освен от „ Под прикритие “ и „ Ол инклузив “, е прочут и от присъединяване му в сериалите „ Недадените “ и „ Господин Х и морето “.

Дебютът му на театрална сцена е в Пловдивския трагичен спектакъл през 2011 година, в спектакъла „ Куклен дом “ на режисьора Крис Шарков по пиесата на Хенрик Ибсен.

 

Като студент през 2009 година в Пекин печели интернационална Шекспирова премия за най-хубав артист с ролята на Брут в „ Юлий Цезар “ на Уилям Шекспир на режисьора Пламен Марков. През 2014 година написа и продуцира първата си пиеса „ Stop – дяволът се призна за отговорен “.

Инфо: Уикенд

Тагове: Любен Кънев актьор дебют Лондон „ Под прикритие “ „ Ол инклузив “ инспектор Тодор Тодоров
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР