Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в 5-звездни хотели в

...
Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в 5-звездни хотели в
Коментари Харесай

Саудитска Арабия с интерес да инвестира в 5-звездни хотели в България

Саудитска Арабия се интересува от вложения в 5-звездни хотели в България и желае да взе участие интензивно с инвестиции в страната ни. „ Държавата ви има огромен капацитет освен за вложения в туризма, само че и във всички браншове на стопанската система “. Това сподели на министъра на туризма Николина Ангелкова в Рияд Негово кралско височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия и ръководител на Комисията по туризъм и национално завещание на страната, съобщи ДАРИК.

Министър Ангелкова е на посещаване в Кралство Саудитска Арабия с държавна делегация на най-високо ниво, отпред с премиера Бойко Борисов. Промотираме България като атрактивна туристическа дестинация, уточни принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд.

Българският министър показа пред принца Картата на капиталовите планове в туризма в България. Тя обърна внимание на големите благоприятни условия за развиване на разнообразни типове туризъм – СПА, културно-исторически, здравен и морски. Сред преимуществата на България като дестинация са финансова и политическа непоклатимост, нормативна база, която предизвиква огромните вложители. Други плюсове са 10% ставка на корпоративния налог, 10% налог общ приход, растеж на Брутният вътрешен продукт от 3,4% за 2016 година, съобщи министър Ангелкова.Принцът на Саудитска Арабия и министър Ангелкова се сплотиха към концепцията, че за двете страни ще е от огромна изгода обменът на експертен опит и информация в бранша.

По време на среща сред министър-председателя Бойко Борисов и заместник-министърът на енергетиката, индустрията и минералните запаси доктор Абед Ал-Саадун стана ясно, че Кралство Саудитска Арабия е заинтригувано от усилване на комерсиалния продан с България. По думите на Абед Ал-Саадун, страната му има интерес от съдействие с българския бизнес в региона на промишлеността, металургията, строителството и производството на строителни материали, както и при създаване на съоръжения за произвеждане на сила от възобновими източници – област, в която България разполага с висококвалифицирани експерти.

Премиерът Борисов удостовери съществуването на благоприятни условия за продан на специалисти и образование на енергийни експерти, защото имаме положителни обичаи и стратегии за подготовка. Готови сме да работим за поощряване съдействието и обмена на информация по въпроси от съвместен интерес, сподели той и изрази очакване български компании да се включат в осъществяването на планове в Саудитска Арабия.Министър-председателят уточни, че като значим директен център на енергийни потоци от Централна Азия и Близкия изток към Европа, България е заинтригувана от усилване на разговора и съдействието сред страните-производители, директните страни и страните-потребителки на енергийни запаси. Смятаме, че съществуват удобни благоприятни условия за определяне на ползотворни партньорства и сме подготвени да активизираме съдействието в региона на енергетиката, сподели министър председателят.

Борисов дефинира Саудитска Арабия като перспективен външноикономически сътрудник на нашата страна. Договорено бе основаването на работни групи, които да прегледат опциите за съдействие в областите от съвместен интерес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР