Саудитска Арабия призова лидера на иракските кюрди Масуд Барзани да

...
Саудитска Арабия призова лидера на иракските кюрди Масуд Барзани да
Коментари Харесай

Саудитска Арабия поиска отмяна на кюрдския референдум за независимост

Саудитска Арабия прикани водача на иракските кюрди Масуд Барзани да анулира референдума за самостоятелност на самостоятелния район, с цел да избегне още „ рецесии “ в Ирак , предава AFP.
Представител на саудитските управляващи сподели, че Барзани би трябвало да анулира проектите за осъществяване на референдум, „ в светлината на обстановката в района “.
Според Риад, провеждането на референдума ще има „ отрицателни последици на политическия, филантропичния и военния фронтове “.
По-рано президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган предизвести, че Анкара обмисля налагане на наказания против районното държавно управление в Иракски Кюрдистан, в случай че поддържа провеждането на референдума за самостоятелност на 25 септември, оповестява вестник Hurriyet.
„ Винаги сме подкрепяли “ районното кюрдско държавно управление в Ирак, увери Ердоган в границите на обръщението си пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, като разясни, че съгласно Анкара решението на Ербил за образуване на плебисцит е израз на игнориране на Турция, която счита Иракси Кюрдистан за непосредствен съдружник, съобщи Фокус.
„ Кабинетът без подозрение ще оцени тази обстановка и ще обмисли вероятните наказания, които няма да бъдат елементарни. Ще изразим нашата решителна позиция по този въпрос ", увери турският президент в речта си на 72-то Общо заседание на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР