Министърът на външните работи на Таджикистан осъди изтезанията на четиримата

...
Министърът на външните работи на Таджикистан осъди изтезанията на четиримата
Коментари Харесай

Таджикистан критикува Русия за изтезанията на задържаните за атаката в Крокус хол

Министърът на външните работи на Таджикистан осъди изтезанията на четиримата обвинени за смъртоносната офанзива предишния месец против концертна зала в Московска област - " Крокус сити хол ", оповестиха медиите в централноазиатската страна.

„ Откритата проява при задържането на обвинени за тероризъм - с потребление на изтезания, посредством нанасяне на телесни повреди - е неприемлива при всички случаи “, съобщи министър Сиродидин Мухридин пред таджикската осведомителна организация.



„ В резултат на зле замислена осведомителна акция се образува отрицателно усещане към жителите на Таджикистан и таджикистанците, което е неприемливо “, акцентира още ръководителят на таджикското външно министерство.

След нападението на " Крокус сити хол " на 22 март, което докара до гибелта на 145 души и още стотици ранени, се появиха графични видеоклипове и фотоси на двама обвинени въоръжени нападатели, показващи по какъв начин те са подложени на разнообразни изтезания. Четирима обвинени, за които се твърди, че са от Таджикистан, по-късно бяха показани в съда с забележими порязвания, натъртвания и други пострадвания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР