Саудитска Арабия и Русия работят за сближаване на позициите си

...
Саудитска Арабия и Русия работят за сближаване на позициите си
Коментари Харесай

Русия и Саудитска Арабия сближават позициите си за Сирия

Саудитска Арабия и Русия работят за доближаване на позициите си за сирийския спор и се афишират за мирното му споразумяване и продължение на вътрешнополитическия разговор. Това съобщи саудитският министър на външните работи Адел Джубейр, представен от ТАСС.

" Ние (Саудитска Арабия и Русия) сме за опазване суверенитета на Сирия. Вярваме в международния ред и върховенството на закона, работим в доста направления и ще продължим да го вършим и отсега нататък ", сподели Джубейр в излъчено през вчерашния ден изявление за съветския ефирен канал " Росия 24 ".

Той съобщи, че Русия играе значима роля в Близкия изток, както и че позициите на Москва и Рияд изцяло съответстват по въпроса за Палестина, както и за поддръжката им за йеменското държавно управление.

Министърът е в Русия в състава на делегация на Саудитска Арабия отпред с нейния крал Салман.

В изявлението Джубейр също по този начин изрази мнение, че скоро интернационалните наказания против Русия ще бъдат анулирани. Той сподели това в отговор на въпрос за двустранното съдействие при вероятно стягане на глобите против Москва.

Джубейр съобщи и че развиването на връзките с Русия не заплашва партньорството на страната му със Съединени американски щати.

Неговият сътрудник в Обединените арабски емирства Ануар Гаргаш окачестви визитата на крал Салман в Москва като триумф за всички арабски страни. В обява в Туитър той съобщи също, че дипломатическата интензивност на Рияд уравновесява въздействието на обособените прилежащи страни в арабския свят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР