Саудитска Арабия е обменила разузнавателна информация с американски служители, според

...
Саудитска Арабия е обменила разузнавателна информация с американски служители, според
Коментари Харесай

АП: Саудитска Арабия очаква Иран да я нападне

Саудитска Арабия е обменила разследваща информация с американски чиновници, съгласно която е допустимо Иран прави подготовка за непосредствена офанзива против кралството, оповестиха през вчерашния ден три длъжностни лица от Съединени американски щати, представени от Асошиейтед прес.

Безпокойството поради евентуално нахлуване против Саудитска Арабия се повишава в миг, в който администрацията на Байдън подлага на критика Техеран за потушаването на множеството митинги и го осъжда за изпращането на стотици дронове, както и друга техника, към Русия, с цел да се употребяват във войната с Украйна.

„ Разтревожени сме поради опасността и посредством военни и разследващи канали сме в непрекъснат контакт със Саудитска Арабия “, заяви в изказване Националният съвет по сигурността. „ Няма да се колебаем да действаме в отбрана на ползите и сътрудниците ни в района. “

Саудитска Арабия и непрекъснатото посланичество на Иран в Организация на обединените нации не са коментирали към този момент тази информация.

Един от американските чиновници съобщи, че става дума за сериозна опасност за „ скорошно нахлуване или такова в границите на 48 часа “.

Посолствата и консулствата на Съединени американски щати в района не насочиха предизвестия или указания към американските жители в Саудитска Арабия или другаде в Близкия изток. Длъжностните лица не са упълномощени да разясняват обстановката обществено и останаха анонимни.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР