Saudi Aramco планира да разшири и засили“ сътрудничеството си с

...
Saudi Aramco планира да разшири и засили“ сътрудничеството си с
Коментари Харесай

Saudi Aramco ще произвежда водород и амоняк с Китай

Saudi Aramco възнамерява да „ разшири и ускори “ съдействието си с Китай в региона на научните проучвания съгласно шефа на компанията, Амин Насер.

Петролният колос възнамерява да работи с азиатската страна по производството на водород и амоняк от природен газ, синтетични горива и предпазване на водород, съобщи Bloomberg.

„ Всичко това е от значително значение за постигането на нашите дълготрайни нисковъглеродни упоритости “, изясни Насер по време на присъединяване си в Китайския конгрес за развиване в Пекин. „ Виждаме благоприятни условия за по-нататъшни вложения в интегрирани планове надолу по веригата, които да оказват помощ за облекчаване на потребностите на Китай от тежък превоз, химикали, както и смазочни материали “, добави още президентът и основен изпълнителен шеф на Saudi Aramco.

На този декор компанията съобщи, че чистите ѝ приходи за миналата 2020 година са спаднали с 44% до 49 милиарда $, само че все пак, ще заплати обещания дял от 75 милиарда $. Почти всички заплащания ще отидат при саудитското държавно управление, което има към 98% от Saudi Aramco, съобщи „ Ню Йорк Таймс “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР