Сатурн ще ни върне в миналото и ще си помислим

...
Сатурн ще ни върне в миналото и ще си помислим
Коментари Харесай

До края на август ще извървим пътя на своята Голгота, ще понесем на плещите си моделите на насилие

Сатурн ще ни върне в предишното и ще си помислим за нещата, за които сме си затворили очите, споделя дамата, която е психолог по обучение и астролог по предопределение

До края на месец август, който стартира с пълнолуние във Водолей и ще приключи с цялостна Луна в Риби, ще извървим пътя на своята Голгота, ще понесем на плещите си, само че и ще се освободим от човешките модели на принуждение, с които живеем и които сме унаследили. Това сподели в изявление за Флагман.БГ астрологът и психолог Даниела Ангелова. 

Тези модели ще са видни непрестанно и към този момент не можем да си затворим очите или да останем безразлични, акцентира дамата, която възприема живота като пъзел, в който обособените детайли имат числов еквивалент, а душевността на всеки субект има един дигитален отпечатък, който е неповторим.

-Четири планети в този момент са ретроградни – Венера -  олицетворяваща любовта, Сатурн (кармата), Нептун (пречистването), Плутон (тайните и трансформациите) и България се тресе от експанзия, митинги и кавги. Какво може да преживеем в месец, който стартира и приключва с пълнолуние?
 
-Пълнолунието бе във Водолей и в края на месеца ще е в Риби. През това време ще извървим пътя на (б.а. своята) Голгота, ще понесем на плещите си (но и ще се освободим) човешките модели на принуждение, с които живеем и сме унаследили. Те ще са видни непрестанно и не можем да си затворим очите или да останем безразлични. Пълнолунието е фаза на демонстрация, при която скритото става видно, налично е реалност, тъй че не можем да го пренебрегваме, само че също и би трябвало да знаем, че не трябва да зацикляме само във обстоятелствата и в резултатите. Тях не можем да променим, само че е допустимо да променим аргументите, подбудите, навиците си, моделите на държание, реакция и разбиране и тогава резултатите сами по себе си ще са разнообразни. 

Както множеството неща, планетите също имат своето двойнствено лъчение на висше (духовно) и нисше (физическо) равнища. Венера въздейства мощно върху мозъчната активност на някои наши фини тела и на физическо равнище се демонстрират нашите усеща, обостря се нашата сензитивност и сме склонни да „ произвеждаме ” мощни страсти,  да реагираме прочувствено, да сме елементарно докачливи и да одобряваме всяко нещо прекомерно персонално. Венера въплъщава любовта, само че, онази която извира от нашето духовно сърце и нашата висша божествена същина. Като човешки същества от физически генезис, ние преобразуваме тази чиста сърдечна сила и я показваме – всеки както може, т.е. обичаме по своему. В този смисъл се явяват разнородни способи да проявим и изразим любовта си, а това че планетата е ретроградна, за мен значи, че тя е в по-голям синхрон със Земята и имаме по-силно и хармонично асимилиране на тази чиста сила, тъй като Венера по принцип се върти назад на Земята, а в този момент се „ движи паралелно с нашата планета ”. 

-Това би трябвало ли да ни радва?

- Да. Вероятно доста хора ще усещат възвишеност, доброта, доверие, ще са щастливи, само че също по този начин ще има такива, които ще се усещат като „ пренавити ”, нервни, превъзбудени, с нараснал вкус от друг темперамент (не единствено към храна), може да са отнесени, мощно прочувствено пренапрегнати и раздразнителни, ще е мъчно да разсъждават рационално под въздействие на мощните усеща от отрицателен темперамент. В знака Лъв Венера ще изкара на бял свят черти като нарцисизъм, пренебрежителност, възприятие за благосъстоятелност, ревнивост, надзор от „ обич ” и принуждение от „ обич ”, само че също и признателност, достойнство, любов, угриженост и обич, поддръжка и искреност.

Сатурн от своя страна не инцидентно ръководи кармичните и съдбоносните процеси. Той развива волята и дисциплината в индивида, ръководи физическите процеси в природата, „ съблюдава ” духовните и земните правила, съгражда физическата структура и в индивида, оказва помощ да „ отрезнеем ” от страстите, прочувствените зависимости, прекомерната страст и „ разхлабва ” физическите ни връзки (от сорта на пристрастяване). В своята назадничавост, тази планета ще ни върне в предишното и ще ни сложи в обстановки или условия, които сме не запомнили и постоянно не желаем даже да си спомняме избрани нежелани прекарвания (като болежка, боязън, оскърбление и подобни).

-Какво ще последва от това? 

-Тя ще ни върне в действителност, в която си мислим че от дълго време не живеем. Например доста хора споделят: „ В кой век живеем? Как може по този начин? “. Сатурн ще ни отвори очите за неща, за които сме си затворили очите, не желаеме да забележим, да чуем и да проумеем или да променим. В знака Риби, тази планета, която наричате стопанин на Кармата, ще „ върне времето обратно ” или тези моменти, в които всеки от нас се е привързал към някого и нещо, ще възвърне съдбоносни условия и условия, които са нужни, с цел да излезем от блатото на прочувствената обвързаност, да изправим предишните неточности и да почистим всичките си минали задължения. 

Мъдростта е най-голямото благосъстояние, което можем да придобием под въздействие на Сатурн, само че умен е оня, които се учи от всяка неточност и развива в себе си дисциплинираност (на мозъка, на възприятията, на държанието, на реакциите, на тялото), воля и умее да отсява „ сеното от плявата ”, може да разграничи лъжата, илюзията, покварата, изкушението от истината, смисъла, разсъдъка, да придобие проницателност, да владее себе си и да съгражда търпеливо и деликатно.

-А по какъв начин синята планета Нептун ще ни пречисти?

-Тя въплъщава идеалите в индивида, неговите най-висши желания, т.е. на божественото в нас, чистотата на възприятията, мозъка и тялото, а това постоянно се бърка от хората с идеалност. Те желаят идеални връзки, съвършен свят, идеални хора и тази заблуда за съвършенство в последните години е достигнала цялостен парадокс. Този неприятен блян за съвършенство е довел доста хора до тотално неправилна визия за света, за себе си, за Господ, за Космоса и изобщо за всичко съществуващо. Такива персони са слепи за действителността, в която живеем и те не желаят по никакъв метод да „ опетнят ” своя блян с проблемите на всекидневието, на другите хора, на социума въобще. Те не се интересуват от това и надлежно не вземат участие по никакъв конструктивен метод. Тяхното равнодушие към човешките недостатъци, неточности и несъвършенство граничи с духовна пренебрежителност и липса на каквато и да било съпричастност и взаимопомощ. 

Затова, противоположното придвижване на Нептун ще подсети на всички ни в каква действителност и заблуди живеем, по какъв начин всички ние волно и несъзнателно отвръщаме взор от всичко неприятно и нелицеприятно, или пък по какъв начин невежо съдим света и другите за грешките. Влиянието на планетата ще „ отвори раните ” в душата и сетивата точно за насилието в самите нас и към нас, в това число за това, което идва под формата на прелестни планове, положителни модели, за любовта, които натрапваме на другите и пожелаваме от тях. Насилието има доста форми или както е споделил народът: „ принудително красота не става ” – т.е. не трябва и не можеш да наложиш положителното на другите, не можеш да натрапиш любовта си, привързаността си, своите убеждения и мнение. Няма по какъв начин да изискваш да те обичат, да те почитат или да следват образеца ти. Свободната воля би трябвало да се съблюдава!

-Да, само че при назадничав Плутон това допустимо ли е?

- Тази планета има доста изявена двойнствена сила (функцията да разрушава, само че и да изгражда) и това прави непрестанно. В своето ретроградно придвижване Плутон работи на вътрешно и външно равнище тъкмо по този метод, като в този момент неговото проявяване е доста видно извън. Процесите са очевидни и видни за всички ни – война, принуждение, щедрост, поддръжка, стопански и обществени рецесии, публично недоволство/доволство, рушене от друг темперамент и в това време съграждане на нещо друго. Тези процеси вървят редом, в случай че човек не е закрепен единствено в едното! Рушат се идеологически принципи- стопански, просветителни, политически, финансови и така нататък, а даже и човешките, с цел да вземат място духовните и божествени начала в индивида. Ние ще живеем по нов метод –независимо дали го желаем или се противопоставяме. Обратното придвижване на Плутон повлиява доста мощно на индивида и на неговия дух. Той визира доста мощно всички тези хора, които са родени с назадничав Плутон, а това са няколко генерации. Те се разсънват безусловно и пренастройват и своите сетива, тяло, убеждения, държание, усеща и модели на подражателство. Онези, които към този момент са събудени, а те не са малко, обръщат внимание на своята подготовка – психическа, прочувствена, душевна и физическа, претопяват в себе си моделите при липса на обич, на нарцисизъм, на недостатъци и зависимости от друг темперамент и безусловно се сливат със своите фини тела и вършат мощна, непрекъсната връзка с духа си и божествените светове. Разрушаване на земните зависимости и физически привързаности върви в цялостен ход и за жалост това включва проявяване на разнородни насилствени модели, в които сме били възпитани, въвлечени и научени, и малко или доста всеки от нас демонстрира по отношение на себе си и другите.
 
-Какво бихте предложили на влюбените във време, когато Венера е обърнала своя ход?

-Нека да се обичат, да се почитат и да се стремят не към съвършенство, а към непорочност и неприкритост. Много хора могат да премислят моделите си на обичане, да бъдат задоволително смели да споделят истината (как искаш да бъдеш обичан), да почитат възприятията си и тези на другия и да знаят че, разликите постоянно са просто недоразумения и се желае повече откровеност в връзките. Могат да се възобновят връзки, да си притеглен от другите по характерен за теб метод и че не е наложително другия също да бъде на „ твоята вълна ”. Това от време на време значи невъзможна любов/забранена обич и така нататък Не бързайте обаче в изводите, а погледнете надълбоко в себе си от какво в действителност се нуждаете, с какъв човек желаете да се обвържете, намерете първо любовта в себе си. Можете и да се отдадете на сантиментални или прочувствени връзки, само че с ясната мисъл за възможните последици, отговорности и изобщо персоналните ви цели. Когато любовта, обичта, уважението участват в една връзка, това е хубаво, Венера единствено ще укрепи нашите лични качества и сетива за обичане.

-Вероятно в този момент не е и по никакъв начин добре хората да стартират нова работа, още повече, че след броени дни и Меркурий ще стане назадничав. Какво не трябва да вършат хората?

-Първо, хората родени с назадничав Меркурий ще са извънредно дейни, инициативни и изобщо дейни, то им идва от вътрешната страна. Не можем да кажем на всички да съблюдават крайни указания, само че като цяло може да има бъркотия в общуването, договарянията, договорните връзки и изобщо за работата и делата, които сме подхванали. Да се има на разум, че могат да се трансформират периоди, ангажименти, обещания от друг темперамент и че, интервалът като цяло е изменчив. За някои хора ще е отлично да има промени, а за други те ги плашат. Някои ще имат мощна религия в своите убеждения и замисли – а други ще са мнителни, разсеяни и не до такава степен работливи. Сега е времето да вземем за пример да се впуснеш в сфера или работа, която си пропуснал в предишното - да възобновиш минали настоятелен връзки, да предприемеш нови стъпки в бизнеса, да извлечеш от неуспехите си мъдрост и мощ.

-На 19 август почитателите на Учителя Петър Дънов ще се съберат в Рила, с цел да посрещнат Божествената нова година. Вярвате ли, че паневритмията им на платото край езерото „ Бъбрека “ може да ни пречисти и да понижи заплахата от катаклизми и даже от апокалипсис, която по никакъв начин не е дребна около заканите за потребление на нуклеарно оръжие?

-Вярвам и знам, че в България има доста хора, които спомагат за благоденствието на нашата страна. Всеки от нас носи персонална отговорност с дейностите си или бездействието си, за това да сме по-добре или по-зле. Специално за почитателите на Учителя не мога да се изричам, само че имам вяра че те спомагат по техния си метод. Не можем обаче да чакаме още веднъж различен да ни свърши нашата работа. Ние би трябвало да участваме директно и индиректно с всичките си духовни сили за удобния излаз и развиване на България. Много хора не имат вяра, само че ние живеем на „ пъпа на света ” и тук има сили, които непрекъснато работят за нас. Ние сме благословени и единствено би трябвало да го почувстваме и осъзнаем. Искаме или не, живеем на място, където се изисква чиста и непоколебима воля, религия и държание от всички нас, Призвани сме да работим с Бога. И това ще вършим, без значение какво се случва към нас или в света! 

-Всяка война носи заболявания, тъй като тези негативни мисли във време на военните дни са като отровни газове и засягат организмите и на тези хора, които не вземат участие във военните действия; тогава цялата атмосфера е цялостна с тези течения. Тези думи на Петър Дънов прочетох във вашия уебсайт. Според него с негативните мисли във време на война се разклаща атмосферата на етера и това внася дисонанс в човешкия организъм. Като астролог и психолог какво бихте споделили на хората?

-Бих споделила: хора, поправяйте всяка неприятна мисъл и усеща в себе си, вярвайте в Бога и се молете, молитвите носят огромен позитивен заряд, с който да се предпазим и да бъдем спокойни! Обърнете се в себе си – тази палитра от ретроградни планети дава огромна интровертност и дарба да видиш в себе си с какво си изпълнен – боязън или обич! Бъдете повече измежду природата, ходете боси, концентрирайте се в красиви неща – цвете, картина, поляна, небе, море....все едно, значимото е да ви зарежда (т.е. да чувствате любов/спокойствие в себе си), а също по този начин можем да си оказваме помощ с силата на цветовете, кристали и минерали, ароматерапия! По този метод повлияваме непосредствено нашите етерни тела (шаблони), като ги подържаме чисти и здрави, само че това изисква непрекъсната работа, а освен понякога. Физическата храна също е значима, само че мислите и възприятията на човек са извънредно значими за неговата възприемателна дарба и надлежно реакция (поведение). Носете светли и цветни облекла, подбирайте си аромати, които ви носят чувство за независимост, лекост и щастливост, разсейват тревогата и суматохата, радвайте се на нещата към себе си умишлено, търсете умишлено хубавото в една обстановка или условия, или човек! Всичко това е персонална работа, никой не може да го направи вместо вас, нито да ви го натрапи, не следвайте механично моделите и убежденията, даже знанията на другите, припозвайте за какво ви впечтлява обещано нещо, за какво вършиме и казвате избрани неща! Няма обща отговорност, всичко се прави от хора в този свят, по тази причина съзнавайте какво вършиме, какво желаете и какво ще ви коства, не бъдете доверчиви и наивни – а знаещи и можещ!. Всички ние променяме света, всеки от нас взе участие интензивно или пасивно.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР