Сътрудничеството между Русия и България ще се укрепи от газопровода

...
Сътрудничеството между Русия и България ще се укрепи от газопровода
Коментари Харесай

Лавров отново поиска гаранции от ЕС за "Турски поток" в интервю, посветено на България

Сътрудничеството сред Русия и България ще се укрепи от газопровода " Турски поток ", само че гаранции от Европейския съюз би трябвало да покажат, че той няма да последва ориста на " Южен поток ". Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление, оповестено в сп. " Международен живот ". Според организация ТАСС то е обещано за българското издание на списанието.

Поводът за изявлението е годишнината от дипломатическите връзки сред Русия и България, почнали на 7 юли 1879 година

Проектът " Турски поток " дава " необятни благоприятни условия " за взаимни старания. За газопровода, който ще укрепи енергийната сигурност на България, обаче е нужно да се дадат " твърди гаранции от страна на Еврокомисията за това, че проектите няма да бъдат провалени с решение на Брюксел, " споделя съветският първи посланик.

" По-силно от всички политически сметки "

Като образец за " активизиране на политическия разговор " Лавров показва визитите на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов в Русия през май 2018 година и това на съветския министър-председател Дмитрий Медведев през март тази година.

Перспектива основава и решението за възобновяването на строителството на АЕЦ " Белене ", а Русия има всички нужни технологии и и дълголетен опит " за сполучливия рестарт да плана ". Стокообменът, за жалост, се е повишил едва, едвам с 0.6% за година, само че за сметка на това над половин милион съветски туристи са посетили черноморските курорти през 2018 година

Русия " постоянно е оставала до българския народ в основни, съдбоносни за него времена, " декларира Лавро Той отпраща към към този момент изтъквани от съветските управляващи исторически образци, в това число Парижката мирна конференция от 1946 година, когато " София има в лицето на Москва пореден бранител ". Двустранните връзки до момента " сполучливо са преодолявали " паденията, следвали възходите, тъй като " възприятието на благосклонности " сред българите и руснаците " непроменяемо се оказва по-силно от всички моменти политически сметки. "

Проводник на мир

Попитан може ли България да стане " проводник на мир и съдействие на Балканите и в Черно море ", Лавров дава отговор, че изключително през днешния ден Черноморският район се нуждае от разреждане на напрежението и това може да стане единствено с " групови дейности " и отвод от игра с нулевия резултат, както и със " обединителни фактори " като стопанската система.

" Убеден съм, че България, включително в границите на председателството си в Организацията за черноморското икономическо съдействие, би могла да даде своя принос в тази работа. " Лавров има поради шестмесечното ротационно председателство, което завършва за София в края на другия месец.

Той не дава отговор съответно за Балканите, не ги загатва и в други елементи на изявлението. Продължава обаче с позитивна оценка за българското председателство на ОЧИС. Добавя, че Москва е подготвена да финансира " планове за техническо подпомагане в туристическата и културната сфера " дружно с българските сътрудници.

" Малка, само че нападателна група русофоби в Европейски Съюз "

Попитан дали по какъв начин се развиват връзките на Русия и Европейския съюз и има ли опция за градивен диалот, Лавров признава, че те не минават през " най-хубавите времена " и че благополучието и стабилността на общоевропейския дом зависят от " дребна, само че извънредно нападателна група русофоби в Европейски Съюз, чиито дейности в този момент се управляват от Вашингтон. " Първата стъпка за анулация на глобите би трябвало да пристигна от Евросъюза и едвам тогава Русия може да отстрани своите, тъй че топката е в полето на европейските сътрудници, продължава той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР