Сътрудничеството между България и Великобритания в сферата на сигурността ще

...
Сътрудничеството между България и Великобритания в сферата на сигурността ще
Коментари Харесай

Великобритания иска сътрудничество с българските служби след Брекзит

Сътрудничеството сред България и Англия в областта на сигурността ще продължи и след Брекзит. Това стана ясно след среща в Министерския съвет сред премиера Бойко Борисов, посланика на Англия у нас Ема Хопкинс и шефовете на службите. Нивата на контрабанда в България са най-ниски от години, което е резултат от положителната работа на българските служби, разгласи министър председателят Борисов.

 Н. прочие Ема Хопкинс, дипломат на Англия в България Н. прочие Ема Хопкинс, дипломат на Англия в България © Българска национална телевизия
На срещата при премиера с шефовете на специфичните служби, приходните организации и митниците, която се организира всяка сряда, дипломат Ема Хопкинс е благодарила на министър-председателя за положителното съдействие сред правоохранителните органи на двете страни.
Бойко Борисов, министър-председател: Нашите служби работят доста добре с Англия. Стотици милиони паунди интервенции вършим там с тях. Когато отчитахме най-ниските равнища на контрабанда в България и най-високите във Англия, се оказах прав.
Една от последните взаимни интервенции е разбиването на противозаконна фабрика за произвеждане на цигари в Ирландия с български служащи, която е произвела цигари за 200 млн. паунда.
Бойко Борисов, министър-председател: Оттук колкото повече ги притискахме и изнасят фабриките, изнасят и ноу-хауто, което имат служащите. Изнасят служащи и вършат фабриките там. Тесни експерти, само че ние си продължаваме след тях, до момента в който ги хванем и във Англия. Ема Хопкинс, дипломат на Англия в България: През последната година имахме доста интервенции против производството на незаконни цигари, трафика на хора и оръжия и имаме положителни резултати. Благодарение на тези интервенции сме икономисали десетки милиона паунда на Англия, тъй че съм доста признателна на българската администрация.
Сътрудничеството сред службите на България и Англия ще продължи и след Брекзит, увериха дипломат Ема Хопкинс и вътрешният министър Валентин Радев.

Сътрудничество, което продължава към този момент близо над 15 години.

До края на месеца Министерство на вътрешните работи ще свика среща с всички посланици, с цел да обясни по какъв начин България охранява една от най-чувствителните външни граници на Европейски Съюз - българо-турската. И ограниченията за защита на непознатите туристи по Черноморието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР