Сателитният пилот на Yamaha и най-добър дебютант за 2017 година

...
Сателитният пилот на Yamaha и най-добър дебютант за 2017 година
Коментари Харесай

Зарко постави рекорд и спечели първия полпозишън за сезона в MotoGP

Сателитният водач на Yamaha и най-хубав дебютант за 2017 година Йоан Зарко завоюва първия полпозишън за сезон 2018 в MotoGP под изкуствените светлини на катарската писта " Лосаил ". Французинът направи това като усъвършенства върха за обиколка на Хорхе Лоренсо от 2008 година, записвайки време 1:53.680 минути. Това е неговият трети полпозишън в кралския клас, като от предходните два обаче няма изключително положителни мемоари, финиширайки едвам 14-и в Холандия и осми в Япония.

Заводските водачи на Yamaha едва ли ще помнят сесията с положително. Маверик Винялес съумя да запише второ най-хубаво време в първата подготовка и по този начин си извоюва опцията да се бори за полпозишън. Това обаче надалеч не стана, като Винялес бе единственият водач с закъснение от над секунда по отношение на Зарко, който употребява мотора със спецификации от 2016 година.

Непосредствено зад Зарко на пистата на следващия ден ще започват защитаващият купата си в кралския клас Марк Маркес и сателитния водач с Ducati Данило Петручи. Фаворитът Андреа Довициозо остана едвам пети, а Валентино Роси - девети.
Квалификацията бе напрегната през цялото време. Макрес поведе след първата серия от обиколки, само че с второто си завъртане водачът на Ducati Андреа Довициозо усъвършенства постожението му и излезе отпред. Хорхе Лоренсо бе напът на няколко пъти да усъвършенства личния си връх на катарската писта " Лосаил ", само че в последния бранш на трасето губеше известно време и по този начин и не съумя да го направи.

Квалификацията протече едва за дуото на КТМ. Сесията за Брадли Смит бе прекратена още първоначално от механически проблем, а Пол Еспергаро падна с мотора си в заключителната фаза и по този начин и двамата водачи не съумяха да преминат към втората подготовка, отреждаща полпозишън. Изненада сервира и новия сателитен водач на Yamaha – първият малайзиец в историята на MotoGP Хафиз Сиахрин, който на първия старт за 2018 година на следващия ден ще заеме 15-а позиция.

ГРАФИК ЗА ГП НА КАТАР
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР