Сателитният интернет на компанията SpaceX, който възнамерява да осигури глобална

...
Сателитният интернет на компанията SpaceX, който възнамерява да осигури глобална
Коментари Харесай

До края на месец септември Starlink на SpaceX възнамерява да осигури интернет връзка за цялата планета

Сателитният интернет на компанията SpaceX, който има намерение да обезпечи световна сателитна интернет връзка, има намерение да сътвори до края на месец септември тази година изцяло покритие на планетата. Главният проблем в това начинание е, че за продаването на тази услуга е належащо разрешението на огромен брой регулаторни органи.

По време на събитието Macquarie Group президентът на SpaceX Гуен Шотуел (Gwynne Shotwel) съобщи, че компанията сполучливо е извела в орбита към 1800 спътника и откакто всичките доближат своите работни орбити, ще има световно покритие на цялата Земя с качествена интернет връзка. Това би трябвало да стане най-късно до края на месец септември тази година.

„Но по-късно ще би трябвало да проведем доста работа с регулаторните органи на всяка една страна и да получим тяхното утвърждение за даването на нашите телекомуникационни услуги“ – сподели тя пред медиите.

Проектът Starlink планува извеждането в орбита на 12 000 спътника, които костват общо към $10 милиарда. Към сегашен ден сателитен интернет се предлага в 11 страни, само че единствено в тестови режим. През месец май създателят, общоприет шеф и притежател на SpaceX и Starlink Илън Мъск, че за прилагане услугите на Starlink към този момент са подадени над 500 хиляди поръчки. Той сподели още, че не чака каквито и да било механически проблеми, които биха довели до понижаване търсенето на тази услуга.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР