Сателитните изображения преди и след това показват опустошението на Мауи в ярък контраст

...
ЛАХАЙНА, Хавай (AP) — Сателитните изображения преди и след това
Коментари Харесай

ЛАХАЙНА, Хавай (AP) — Сателитните изображения преди и след това показват в ярък контраст опустошението, донесено от горските пожари на историческата общност на Мауи Lahaina.

Изображенията, направени преди пожара тази седмица, показват улици, изпълнени и оградени със зелена растителност. Изображенията, направени след пожара, показват сив, безплоден пейзаж, понякога със задържащи се облаци дим, издигащи се от развалините.

Един набор от изображения преди и след показва буйната местност, където се намира огромно баняново дърво на сърцето на крайбрежната общност, сведено до пейзаж от сиво и черно, с обгорени клони на дървото.

Кметът на окръг Мауи Ричард Бисен-младши каза, че не прилича на мястото, което е познавал, докато е израснал.

„Най-близкото нещо, с което мисля, че мога да го сравня, е може би военна зона или може би е избухнала бомба“, каза той в „Добро утро, Америка“ на ABC в петък. „Бяха коли на улицата, отворени врати, разтопени на земята. Повечето структури вече не съществуват. И от блокове и блокове от това.“

Бисен, който е израснал в Мауи, каза, че е запознат с това как изглежда Лахайна, тъй като майка му е работила в ресторант там, Pioneer Inn, в продължение на 17 години.

„Не прилича на нищо, както изглеждаше, когато растях“, каза той.

Горските пожари на Мауи убиха най-малко 55 души.

Вижте коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР